La porra dels Butaca

Redacció

Aquest vespre se celebren els XXI Premis Butaca al Teatre Lliure de Montjuïc. Tot i que s’havien de celebrar al Teatre Principal, el precintament de la sala ha fet canviar la ubicació a última hora. El nou amfitrió és qui surt com a gran guanyador de la nit, amb vuit nominacions per El Rei Lear i vuit més per El curiós incident del gos a mitjanit. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Aquests finalistes han estat designats per una comissió d’espectadors (han d’haver vist com a mínim 36 espectacles), però els guardonats són votats directament pel públic. Com en qualsevol esdeveniment d’aquest tipus, però, és fàcil que hi hagi opinions per a tots els gustos i hi hagi molts espectadors que hi trobin a faltar aquella obra que els va colpir més o l’actriu que els va deixar clavats a la cadira. És per això que hem preguntat als col·laboradors habituals de Teatre Barcelona (gràcies, com sempre!) quins espectacles hi han trobat a faltar i, a més, quins creuen que seran finalment els guanyadors de les principals categories dels Butaca.

TEATRE_BARCELONA-premis_butaca-REVISTA_1

Per començar, cal destacar que en la categoria on més muntatges es troben a faltar és la de petit format: Et vindré a tapar, La Pols, iMe, Idiota o Ricard de 3r són alguns dels més destacats per gran part dels col·laboradors. Però també altres muntatges com L’hort de les oliveres, El president, Animals de Companyia, Ruz-Bárcenas o, en la categoria de musicals, Sister Act.

Pel que fa als actors, molts es decanten per l’actuació de Josep Julien a El bon lladre, Pau Vinyals a El somni d’una nit d’estiu, Pau Roca a Incerta Glòria, Manel Sans com a Dylan Bravo al cicle Tot pels diners… I, a més, fins i tot hi ha qui reclama una categoria d’actor revelació per a Quim Àvila, que va deixar bocabadat el públic amb el seu Ricard de 3r. En la categoria de millor actriu, destaquen l’absència d’Anna Azcona pel seu paper a Cleòpatra, Mar Ulldemolins per Incerta Glòria o Mima Riera a L’onzena plaga.

I ara sí, la porra. Abans, només dir-vos, com a curiositat, que tots -absolutament tots- els col·laboradors han apuntat que serà Ramon Madaula el guanyador a Millor actor de repartiment i que, en canvi, a en la categoria de Muntatge de petit format, el desempat entre El llarg dinar de Nadal i Tortugues ha anat només d’un vot.

Aquesta nit sabrem si l’hem encertat!

Articles relacionats
Comentaris
 • edu beltran
  edu beltran

  Aquí us deixo la meva porra. Entenent com “porra” el que crec que passarà, no necessàriament coincideixen totes les categories amb el que jo personalment votaria:

  •MILLOR MUNTATGE: El Rei Lear
  •MILLOR MUNTATGE DE PETIT FORMAT: El llarg dinar de nadal
  •MILLOR ESPECTACLE FAMILIAR: El Petit Príncep
  •MILLOR ESPECTACLE MUSICAL: Flor de nit, el cabaret
  •MILLOR ESPECTACLE DE DANSA: Sin baile no hay paraíso
  •MILLOR DIRECCIÓ: Lluís Pasqual (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTRIU: Núria Espert (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR: Lluís Homar (Terra Baixa)
  •MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT: Teresa Lozano (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT: Ramon Madaula (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR DE MUSICAL: Frank Capdet (Flor de Nit)
  •MILLOR ACTRIU DE MUSICAL: Elena Gadel (El Petit príncep)
  * ESCENOGRAFIA: Lluis Pasqual / Alejandro Andujar (El rei Lear)
  * IL·LUMINACIO: Jaume Ventura (El curiós incident…)
  * VESTUARI: Nina Pawlowsky (L’art de la comèdia)
  * CARACTERITZACIÓ: Toni Santos (L’art de la comèdia)
  * TEXT: L’onzena plaga (Victoria Spunzberg)
  * COMPOSICIO MUSICAL: Silvia Perez Cruz (Terra Baixa)
  * ESPAI SONOR: Damien Bazin & Lucas Ariel Vallejos (Terra Baixa)

  Respondre
  23/11/2015
 • Joan Artigas

  Un error: “La pols” va ser present amb dues nominacions l’edició passada dels Butaca.

  Respondre
  23/11/2015
Enllaç copiat!