La porra dels Butaca

Redacció

Aquest vespre se celebren els XXI Premis Butaca al Teatre Lliure de Montjuïc. Tot i que s’havien de celebrar al Teatre Principal, el precintament de la sala ha fet canviar la ubicació a última hora. El nou amfitrió és qui surt com a gran guanyador de la nit, amb vuit nominacions per El Rei Lear i vuit més per El curiós incident del gos a mitjanit. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Aquests finalistes han estat designats per una comissió d’espectadors (han d’haver vist com a mínim 36 espectacles), però els guardonats són votats directament pel públic. Com en qualsevol esdeveniment d’aquest tipus, però, és fàcil que hi hagi opinions per a tots els gustos i hi hagi molts espectadors que hi trobin a faltar aquella obra que els va colpir més o l’actriu que els va deixar clavats a la cadira. És per això que hem preguntat als col·laboradors habituals de Teatre Barcelona (gràcies, com sempre!) quins espectacles hi han trobat a faltar i, a més, quins creuen que seran finalment els guanyadors de les principals categories dels Butaca.

TEATRE_BARCELONA-premis_butaca-REVISTA_1

Per començar, cal destacar que en la categoria on més muntatges es troben a faltar és la de petit format: Et vindré a tapar, La Pols, iMe, Idiota o Ricard de 3r són alguns dels més destacats per gran part dels col·laboradors. Però també altres muntatges com L’hort de les oliveres, El president, Animals de Companyia, Ruz-Bárcenas o, en la categoria de musicals, Sister Act.

Pel que fa als actors, molts es decanten per l’actuació de Josep Julien a El bon lladre, Pau Vinyals a El somni d’una nit d’estiu, Pau Roca a Incerta Glòria, Manel Sans com a Dylan Bravo al cicle Tot pels diners… I, a més, fins i tot hi ha qui reclama una categoria d’actor revelació per a Quim Àvila, que va deixar bocabadat el públic amb el seu Ricard de 3r. En la categoria de millor actriu, destaquen l’absència d’Anna Azcona pel seu paper a Cleòpatra, Mar Ulldemolins per Incerta Glòria o Mima Riera a L’onzena plaga.

I ara sí, la porra. Abans, només dir-vos, com a curiositat, que tots -absolutament tots- els col·laboradors han apuntat que serà Ramon Madaula el guanyador a Millor actor de repartiment i que, en canvi, a en la categoria de Muntatge de petit format, el desempat entre El llarg dinar de Nadal i Tortugues ha anat només d’un vot.

Aquesta nit sabrem si l’hem encertat!

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
 • edu beltran
  edu beltran

  Aquí us deixo la meva porra. Entenent com “porra” el que crec que passarà, no necessàriament coincideixen totes les categories amb el que jo personalment votaria:

  •MILLOR MUNTATGE: El Rei Lear
  •MILLOR MUNTATGE DE PETIT FORMAT: El llarg dinar de nadal
  •MILLOR ESPECTACLE FAMILIAR: El Petit Príncep
  •MILLOR ESPECTACLE MUSICAL: Flor de nit, el cabaret
  •MILLOR ESPECTACLE DE DANSA: Sin baile no hay paraíso
  •MILLOR DIRECCIÓ: Lluís Pasqual (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTRIU: Núria Espert (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR: Lluís Homar (Terra Baixa)
  •MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT: Teresa Lozano (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT: Ramon Madaula (El Rei Lear)
  •MILLOR ACTOR DE MUSICAL: Frank Capdet (Flor de Nit)
  •MILLOR ACTRIU DE MUSICAL: Elena Gadel (El Petit príncep)
  * ESCENOGRAFIA: Lluis Pasqual / Alejandro Andujar (El rei Lear)
  * IL·LUMINACIO: Jaume Ventura (El curiós incident…)
  * VESTUARI: Nina Pawlowsky (L’art de la comèdia)
  * CARACTERITZACIÓ: Toni Santos (L’art de la comèdia)
  * TEXT: L’onzena plaga (Victoria Spunzberg)
  * COMPOSICIO MUSICAL: Silvia Perez Cruz (Terra Baixa)
  * ESPAI SONOR: Damien Bazin & Lucas Ariel Vallejos (Terra Baixa)

  Respondre
  23/11/2015
 • Joan Artigas

  Un error: “La pols” va ser present amb dues nominacions l’edició passada dels Butaca.

  Respondre
  23/11/2015
Enllaç copiat!