La ‘Pluja’ de Guillem Albà i Clara Peya obre la nova temporada d’Escenes a L’Auditori

Redacció

Pluja, l’espectacle intimista de Guillem Albà i Clara Peya que ha exhaurit entrades al Temporada Alta, obre la temporada del cicle Escenes de L’Auditori, que en aquesta edició presenta cinc produccions que posen en diàleg la música en directe i les arts escèniques.

teatre_barcelona-2-pluja-guillem-alba-clara-peya-revista_1

Després de dues edicions amb un gran èxit de públic i també de critica i amb espectacles premiats amb el Gran Premi Zirkolika, torna la programació Escenes de L’Auditori. El proper 4 de novembre comença la tercera temporada d’aquest cicle que posa en diàleg la musica en directe amb les arts escèniques creant espectacles singulars i intimistes.

Aquesta temporada Escenes presenta cinc produccions i inicia una línia de projectes que son transversals amb altres programacions de L’Auditori. Escenes arrenca aquest divendres amb Pluja, de l’actor Guillem Albà i la pianista Clara Peya, i suposarà l’estrena de l’espectacle a Barcelona. Els ingredients de Pluja, que ha exhaurit totes les localitats al Festival Temporada Alta, són un piano de mitja cua, una grada i un públic molt reduït envoltant l’escena, molt a prop de l’acció. La musica la posa Clara Peya i el teatre visual i el gest Guillem Alba per emprendre un viatge divertit i poètic. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat i de com de vegades ens sentim petits.

La segona proposta es creua amb la programació Sampler Series i s’articula al voltant de l’obra Words & Music de Samuel Becket amb música de Morton Feldman. Nao Albet dirigirà aquesta nova mirada sobre aquesta obra amb participació de l’ensemble bcn 216 i que incorporarà també una posada en escena que comptarà amb els actors Fermi Reixach, i el mateix Nao Albet, la ballarina Anna Hierro i l’escenografia de Max Glaenzel. Seguint amb la línia d’establir relació amb altres programacions de L’Auditori, Escenes col·labora amb la temporada de Musica Antiga portant a Barcelona l’espectacle À la Espagnole, Fantasía Escénica, de la Cia Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere. Un viatge al segle XVII, època en que la “moda espanyola” va arrelar a Franca de forma molt notable i que a L’Auditori descobrirem a traves d’un diàleg entre la dansa contemporània, el teatre i la musica barroca.

5.100, serà un altre dels encàrrecs d’Escenes d’aquesta temporada. Una proposta que neix de la simbiosi de Joan Català i Roser Tutusaus amb l’ensemble Frames Percussion i que neix de la idea d’explorar la sonoritat de la pròpia sala des de la percussió i les arts en moviment. L’últim Escenes de la temporada,Revisiting Bowie, homenatjarà l’univers del recentment desaparegut David Bowie. Les ballarines i coreògrafes, Les Filles Föllen i el guitarrista Adrià Plana revisitaran l’univers musical, estètic i visual d’una de les majors icones de la historia de la musica i cultura pop. Un espectacle visual, coreogràfic i fresc que beurà també del llenguatge del videoclip per viatjar a l’imaginari camaleònic de Bowie.

Escrit per
Articles relacionats
Mario Gas torna a les arrels

Mario Gas torna a les arrels

Fins al 27 de juliol, La Gleva Teatre acull La lluna és blanca, muy blanca, un espectacle que ofereix una mirada personal a la trajectòria del director i director Mario […]

El Teatre Apolo es tenyeix de misteri i música

El Teatre Apolo es tenyeix de misteri i música

La comèdia musical Se ha escrito un crimen s’instal·la al Teatre Apolo fins al 12 d’agost. Dirigida per Naím Thomas, autor del guió i les lletres, l’espectacle fusiona misteri, humor […]

La Sala Fènix consolida la seva mirada social

La Sala Fènix consolida la seva mirada social

La Sala Fènix del Raval ha presentat la temporada 2025/2026 amb una clara voluntat de continuïtat i creixement. El programa reivindica la creació contemporània, la memòria, l’accessibilitat i la formació […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!