Un passatge insòlit reivindica les arts del firaire a Santa Coloma de Gramenet

Redacció

El Passatge Insòlit que omple de petites carpes i atraccions els Jardins Jardins de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet arriba a la 5a edició. Del 21 al 23 d’octubre, aquest festival especialitzat en les arts del firaire únic a l’Estat en el seu gènere, presentarà els petits espectacles de les companyies Galiot, Campi Qui Pugui, Itinerània, Jordi Bertran i Theatre du Rugissant.

TEATRE_BARCELONA-passatgeinsolit-REVISTA_1

Amb diverses carpes i guinguetes inspirades en les antigues barraques de fira, el Passatge Insòlit convida als espectadors a crear una experiència a la seva mida, transportant-los en un món màgic i convertint els Jardins de Torre Balldovina en un passatge ple d’atraccions fantàstiques i d’il·lusionisme.

Enguany els titelles prenen protagonisme amb quatre de les cinc propostes escèniques. Un dels plats forts, a càrrec del Theatre du Rugissant, serà Tout Seul, una caravana-teatre transformada en far amb marionetes i música en directe inspirada en l’obra de Christophe Chabouté. La històrica Companyia Jordi Bertran presentarà Poemes visuals, un espectacle basat en l’obra de Joan Brossa i la companyia Galiot, amb 2.500 actuacions a l’esquena, portarà als Jardins de la Torre Balldovina una instal·lació única en el seu gènere, la Carpa Món Titella. Un espai itinerant, petit i recollit, construït amb fusta i ferro reciclat on 31 caixes convertides en finestres aproparan el públic a la cultura dels titelles: dels autòmats a les diferents tècniques de manipulació, com el fil, el guant, txeca, tija, ombra xinesa, llum negra i per acabar, els titelles d’aigua. Un museu interactiu, lúdic i pedagògic, amb 45 titelles originals de 15 països diferents.    

ELS TITELLES SURTEN AL CARRER

Els espectacles no només seran dintre les barraques. Els titelles de Campi Qui Pugui, Manneken’s Piss, sortiran al carrer amb una instal·lació artística còmica i multidisciplinària dirigida per Toti Toronell que s’inspira en la font de Brussel·les. També s’hi podrà veure la intervenció efímera i festiva d’Itinerania, que reivindica l’espai públic amb instal·lacions construïdes en ferro i fusta, estructures senzilles i artilugis de mecànica bàsica a la vista. A més, la Xaranga de l’Excèntrica farà les actuacions musicals de carrer i animarà els Jardins de la Torre Balldovina fins que el Passatge tanqui les seves portes.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!