NOVA TEMPORADA TEATRAL

Noves mirades creatives a la nova temporada del Centre de les Arts Lliures

La programació escènica inclou noves creacions de Paul Berrondo, Roberto Romei, Dei Furbi i èxits d'Els Pirates Teatre, Sixto Paz o La Virgueria

Rubén Garcia Espelta

El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa obre una nova temporada, la seva primera temporada completa després d’inaugurar el projecte el desembre 2021. La programació inclou 21 propostes, entre arts visuals, arts en viu i accions de pensament.

Revisitar els clàssics

Un dels eixos de la nova temporada de l’equipament, codirigit per Maria Canelles i Marc Chornet, és l’observació com eina de transformació socials. Per això s’inclouen espectacle que aposten per mirades sobre textos que ja existeixen, per exemple: l’espectacle inaugural del nou curs Una pedra a la sabata, dirigit per Joan Baixas que transforma en poesia escènica a partir dels textos de Perejaume i Joan Brossa; La casa sin Bernarda, una adaptació del clàssic de Lorca a mans de Paula Errando amb noms com Júlia Barceló, Emma Arquillué i Paula Jornet, entre altres; o Desig. Un tranviaun Tennessee Williams revisitat per la cia. +Teatre amb Paul Berrondo a la direcció i amb un repartiment format per Cristina Brondo, Iván Hermés, Maria Lanau i Sergio Matamala.

‘Desig. Un tranvia, un Tennessee Williams revisitat per per la cia. +Teatre

Les apostes de la temporada

Marc Chornet apostarà aquesta temporada per mirades creatives suggerents com la de Montse Bonet que dirigirà dues propostes: Shalom Judith, d’Alejandra Jiménez-Cascón, una història d’amor amb el segell d’Aleteo, la companyia creadora del fenòmen Blanca desvelada;  i La revolució de les 4 idees de Dúo fàcil, que reflexiona sobre les desigualtats socials.

En aquest nou curs també tindran cabuda les noves creacions de la companyia Dei Furbi, que estrenarà la coproducció, #Brossa; o Blank, una proposta d’acció comunitària a partir de textos d’Alice Birch, que es podrà veure també al Tantarantana en un format diferent però complementari, i que estarà dirigida per Roberto Romei.

Èxits que tornen

Els Pirates Teatre tornen a l’escenari amb la peça que va inaugurar el Centre el passat mes desembre, La setena porta, un espectacle de poesia, humor i crítica social a partir de diferents obres de Joan Brossa. També es reposaran obres com El més bonic que podem fer de Sixto PazEl missioner de La Virgueria i Els ossos de Montaigne, dirigit per Glòria Balañà amb dramatúrgia de Sadurní Vergés, totes dues estrenades durant el passat GREC 2022.

‘La setena porta’ de Pirates Teatre

La programació de l’espai també inclou propostes instal·latives, exposicions, festivals poètics o sonors. Descobreix tota la temporada escència del Centre d’Arts Lliures clicant aquí.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!