Hiperactivitat cultural a La Fènix

Comunicació

salafenix

La Sala Fènix obria el passat mes de març amb la idea d’oferir una programació teatral basada en el teatre de màscares, clown, cabaret, teatre de gest, marionetes i commèdia dell’arte. Uns mesos més tard es posiciona com un dels petits teatres de la nostra ciutat amb més projecció.

La Fènix és una sala privada amb escassos recursos (no reben ajudes ni subvencions, tot i que les busquen), i tiren endavant amb el favor del públic, que en els últims mesos ha anat creixent i fidelitzant a un ritme trepidant. Felipe Cabezas destaca la gran importància dels assidus a la sala, que se situen entre 28 i 35 anys, així com consumidors habituals de cultura i veïns del barri, i planteja la possibilitat que puguin escollir la programació de la sala mitjançant les xarxes socials, d’entre unes propostes que els oferirien des de la organització del teatre.

QUATRE LÍNIES DE PROGRAMACIÓ

La sala té fixada una programació fins al Nadal, que respòn a quatre línies de programació:

  • Principal: divendres, dissabtes i diumenges (21h). S’enfoca cap al teatre de sombres, objectes, màscares i marionetes. Espectacles: “M”, “Inferno”, “99 Fatiche d’Arlechino” i “The Monkey”
  • Dijous: (21h). Orientat a espectacles d’humor, cabaret de petit format i clown. Espectacles: “Gesto es todo (Carlo Mô)”, “Cabaret Victoria”.
  • Familiar: dissabtes i diumenges (17h). Per a despertar l’interès dels més petits pel món de les arts escèniques. Espectacles: “La cigala i la formiga”, “Amor y pan”, “Yo y Giancarlo en la basura”, “La odisea de andar por casa”.
  • Flamenco: dilluns (21h). Nascut com a espectacle orientat als turistes, l’èxit aclaparador que va tenir entre els barcelonins aquest espectacle interpretat per músics de l’ESMUC ha fet que el reorientin cap a un públic local.

Pots consultar tota la informació, horaris i preus dels espectacles de la Sala Fènix aquí: http://bit.ly/168lxWW

ESPECTACLES CONVIDATS

La Sala Fènix acull espectacles internacionals per caps de setmana, apropant a Barcelona el talent d’arreu del món relacionat amb el teatre de màscares i el clown.

El primer en arribar, “99 FATICHE D’ARLECCHINO”, és una creació de Cristina Coltelli, una mestra de Commedia dell’Arte de Palermo, on veuràs un recull de lazzis (uns divertidíssims “entremesos” representats pels personatges-criat, que filaven els espectacles de Commedia) entre l’Arlequí i la mort. Més tard vindrà “the MONKEY”, un espectacle de clown de Maria Vasvoncelos dirigit per John Mowat.

ABONAMENTS FÈNIX

Tot i que els preus varien entre els 16 i els 6 euros, la sala del carrer Riereta també ofereix packs d’entrades amb descompte. Per tansols 70€ podràs veure tots els espectacles de la programació principal.

salafenix2

SALES PETITES: HIPERACTIVITAT CULTURAL

Helena Pla, actriu i creadora de l’espectacle “M”, que obre la temporada a la Fènix, reivindica el paper de les sales petites al panorama cultural de Barcelona. “Malgrat la crisi econòmica la gent es mou. Les sales sense subvencions són un exemple  que l’activitat en un espai cultural pot ser molt alta. Tenint un bon estudi de mercat, pots saber què vol el teu públic i oferir-li. És molt greu que els teatres tinguin una activitat alta només els caps de setmana, els teatres no poden ser mausoleus de la cultura”.

La Sala Fènix és un exemple d’aquesta hiperactivitat cultural: programa exposicions, cursos amb professors nacionals i internacionals, conferències, rodatges, concerts, performances i propostes dispars que els hi proposen.

 

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!