Nelson Valente: «Si a ‘El loco y la camisa’ el tema era la mentida, a ‘El declive’ es parla de passió»

Redacció

La Villarroel presenta El declive, el primer espectacle del cicle l’OfflaVillarroel de la temporada 2018-2019. Es tracta d’una producció argentina escrita i dirigida per Nelson Valente. A partir d’un realisme cru, l’espectacle aborda  interrogants i conflictes universals de l’ésser com el valor de la llibertat, el desgast propi de les relacions interpersonals o els mandats que s’acumulen al llarg d’una vida.

Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel, s’ha mostrat molt satisfeta en acollir aquest espectacle de l’altra banda de l’oceà, i ha agraït l’esforç que fa la companyia al venir a Barcelona. Brenlle va descobrir El declive al Festival de Buenos Aires, i ha destacat que es tracta d’una comèdia “en què la gent se’n riu de la tragèdia dels personatges”. “És un text intel·ligent que empatitza amb el públic de totes les edats”, ha afegit.

L’obra, que suposa el retorn de l’autor i director Nelson Valente a La Villarroel després de l’èxit d’El loco y la camisa (2014), proposa una reflexió sobre com construïm la felicitat i la possibilitat de canviar de paradigmes en l’últim instant. “Com passava amb El loco y la camisa, la gent riu els primers 50 minuts i ho deixa de fer durant els 10 restants”, ha explicat Valente. L’autor i director del muntatge ha assegurat que “si a El loco y la camisa el tema era la mentida, amb El declive es parla de passió”. El director argentí ha remarcat que cadascuna de les obres que porta a terme parteix d’una “experiència de les nostres vides que, a través de molta reflexió, treballem situacions profundament teatrals”.

La companyia està formada per Enrique AmidoCristina Pachi MolloyCarlos Rosas i Lide Uranga, que interpreten dos matrimonis d’edat avançada que transformaran un diumenge rutinari i avorrit en un obscur caos en què les misèries més profundes de cada individu sortiran a la llum. “A partir d’un dinar sorgeix una situació en què els quatre personatges hauran d’aprendre a mirar-se a través de la seva realitat”, ha destacat Lide Uranga.

El declive, una producció de Banfield Teatro Ensamble de Buenos Aires, inicia funcions el 31 d’octubre i es podrà veure fins a l’11 de novembre a La Villarroel.

Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari