NOU FESTIVAL

Neix el Sacseig, el festival que aposta per la inclusió i la transformació social

Se celebrarà de l'11 al 14 de maig a Barcelona i té per objectiu donar veu a persones que viuen situacions de vulnerabilitat

Rubén Garcia Espelta

Neix a Barcelona el Sacseig, un nou festival d’arts escèniques que té com a objectiu donar veu a persones que viuen situacions de vulnerabilitat. El certàmen se celebrarà de l’11 al 14 de maig a diferents espais de Barcelona i està impulsat per l’Obra Social de Sant Joan de Déu i l’associació uTOpia Barcelona.

A través de la seva programació el festival pretén qüestionar les estructures socials desiguals i reflexionar, a través de les arts escèniques, sobre el món que ens envolta per fomentar el canvi social. El Sacseig també actuarà com a plataforma per impulsar diferents propostes artístiques amb consciència social; per trencar barreres, democratitzar l’art i posar la cultura a l’abast de tothom.

Sílvia Albert Sopale a ‘No es país para negras’

Teatre inclusiu i compromès amb la societat

Amb la idea de posar a escena realitats que sovint estan invisibilitzades, el Sacseig ha programat propostes com No es país para negras, de l’actriu, directora i activista Sílvia Albert Sopale, que analitza, amb humor, com és viure envoltada de persones blanques essent una dona racialitzada; també s’hi podrà veure La revolta escènica del liti, una peça protagonitzada persones amb malalties mentals, familiars i personal sanitari, que vol trencar amb les narratives que redueixen una persona al seu diagnòstic.

Escena de ‘La revolta escènica del liti’

Per la seva banda, la companyia de teatre inclusiu Crisàlida, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, representarà un avançament de l’obra Germinare i la companyia Ales de Teatre compartirà la performance Felicità, protagonitzada pel grup de joves de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i estudiants de centres educatius com a tast previ a l’obra Siyahamba, de la companyia Frec a Frec, formada per persones refugiades.

El Festival Sacseig vol ser un esdeveniment de ciutat i per a la ciutadania, per això les diferents propostes artístiques es representaran en espais diversos de Barcelona, com l’Hangar, Can Felipa, La Model o el Teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat.

Més informació i entrades a: www.festivalsacseig.org

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!