La nova temporada de L’Auditori segueix apostant pel diàleg amb les arts escèniques

Redacció

L’Auditori ha presentat la nova temporada 2016-17 i, per tercer any consecutiu, aposta per la presència del circ, la dansa i el teatre a través del cicle Escenes. Clara Peya i Guillem Albà, Joan Català i Núria Tutusaus, Nao Albet o Les filles föllen són alguns dels protagonistes del programa, que promou el diàleg de la música amb les arts escèniques i que ja ha aconseguit reconeixement de públic i crítica, amb guardons com el Gran Premi Zirkòlika i el Ciutat de Barcelona.

Els primers en trepitjar l’escenari seran Guillem Albà i Clara Peya, que al novembre estrenen Pluja, un espectacle intimista que després farà gira per tot Catalunya. Amb dramatúrgia de Marc Angelet i coreografia d’Adriana Peya, l’espectacle uneix la música de la pianista i compositora Clara Peya, creada especialment per a l’ocasió, i les diferents disciplines d’Albà per portar el públic, que estarà a tocar, a fer un viatge “poètic, sensible i amb humor”.

La segona proposta s’articula al voltant de l’obra Words & Music de Samuel Becket amb la música de Morton Feldman. Nao Albet dirigirà una nova mirada sobre aquesta obra a través de la dansa contemporània amb participació de l’Ensemble BCN 216.

Amb la voluntat d’establir relació amb altres programacions de L’Auditori, Escenes col•labora amb la temporada de Música Antiga portant a Barcelona l’espectacle A l’Espagnole, fantasia escènica de la Cia. Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere. Un viatge al segle XVII, una època en què la “moda espanyola” va arrelar a França de forma molt notable i que a L’Auditori descobrirem a través d’un diàleg entre la dansa contemporània, el teatre i la música barroca.

5.100 serà un altre dels encàrrecs d’Escenes d’aquesta temporada. Una proposta que neix de la simbiosi de Joan Català i Roser Tutusaus amb l’Ensemble Frames Percussion i que parteix de la idea d’explorar la sonoritat de la pròpia sala des de la percussió, i les arts en moviment.

L’últim Escenes de la temporada homenatjarà el recentment desaparegut David Bowie. Les ballarines i coreògrafes Les Filles Föllen i el guitarrista Adrià Plana revisitaran l’univers musical, estètic i visual d’una de les icones de la història de la música i la cultura pop.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!