La nova temporada de L’Auditori segueix apostant pel diàleg amb les arts escèniques

Redacció

L’Auditori ha presentat la nova temporada 2016-17 i, per tercer any consecutiu, aposta per la presència del circ, la dansa i el teatre a través del cicle Escenes. Clara Peya i Guillem Albà, Joan Català i Núria Tutusaus, Nao Albet o Les filles föllen són alguns dels protagonistes del programa, que promou el diàleg de la música amb les arts escèniques i que ja ha aconseguit reconeixement de públic i crítica, amb guardons com el Gran Premi Zirkòlika i el Ciutat de Barcelona.

Els primers en trepitjar l’escenari seran Guillem Albà i Clara Peya, que al novembre estrenen Pluja, un espectacle intimista que després farà gira per tot Catalunya. Amb dramatúrgia de Marc Angelet i coreografia d’Adriana Peya, l’espectacle uneix la música de la pianista i compositora Clara Peya, creada especialment per a l’ocasió, i les diferents disciplines d’Albà per portar el públic, que estarà a tocar, a fer un viatge “poètic, sensible i amb humor”.

La segona proposta s’articula al voltant de l’obra Words & Music de Samuel Becket amb la música de Morton Feldman. Nao Albet dirigirà una nova mirada sobre aquesta obra a través de la dansa contemporània amb participació de l’Ensemble BCN 216.

Amb la voluntat d’establir relació amb altres programacions de L’Auditori, Escenes col•labora amb la temporada de Música Antiga portant a Barcelona l’espectacle A l’Espagnole, fantasia escènica de la Cia. Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere. Un viatge al segle XVII, una època en què la “moda espanyola” va arrelar a França de forma molt notable i que a L’Auditori descobrirem a través d’un diàleg entre la dansa contemporània, el teatre i la música barroca.

5.100 serà un altre dels encàrrecs d’Escenes d’aquesta temporada. Una proposta que neix de la simbiosi de Joan Català i Roser Tutusaus amb l’Ensemble Frames Percussion i que parteix de la idea d’explorar la sonoritat de la pròpia sala des de la percussió, i les arts en moviment.

L’últim Escenes de la temporada homenatjarà el recentment desaparegut David Bowie. Les ballarines i coreògrafes Les Filles Föllen i el guitarrista Adrià Plana revisitaran l’univers musical, estètic i visual d’una de les icones de la història de la música i la cultura pop.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!