Mostra Igualada celebra la 31a edició amb 47 espectacles

Redacció

Ja s’ha presentat la 31a Mostra Igualada, fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, que tindrà lloc del 26 al 29 de març i estrenarà direcció artística a càrrec de Ramon Giné. Mostra Igualada és el gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors cada any oferint una programació rica en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 0 anys, joves i públic familiar. Com a fira, és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.

Enguany la Mostra Igualada ha rebut 712 sol·licituds de companyies, de les quals, la direcció artística n’ha seleccionat 47. Durant 4 dies es podran veure un total de 91 funcions. D’aquestes companyies, 31 són de Catalunya, 12 de la resta de l’Estat i 4 internacionals. Dels 47 espectacles que es podran veure, hi haurà 18 estrenes: 10 absolutes, 7 a Catalunya i 1 a l’Estat espanyol. La Mostra tindrà 14 espais, 7 de sala i 7 de carrer, a més de 4 itinerants.

La programació

La 31a edició de la Mostra Igualada comptarà amb propostes de companyies que aposten per la innovació i per experimentar fora del seu espai de confort, amb l’objectiu de donar circuit i visibilitat a les propostes de risc amb qualitat. També s’hi podran veure els treballs de companyies emergents que surten al terreny de joc apostant pel teatre per a tots els públics, així com companyies multidisciplinars. Tampoc hi faltaran aquelles companyies veteranes i amb llarga trajectòria en el teatre per a tots els públics.
Pel que fa al contingut dels espectacles, són diverses les temàtiques que s’abordaran. El qüestionament dels cànons de bellesa imposats, el feminisme, la diversitat, la crítica social, les històries de joves desencantats amb la vida o de personatges silenciats, són alguns dels relats.

Geometria de Roseland Musical

El dijous 26 de març inaugurarà la 31a Mostra Igualada l’espectacle de gran format i per a tots els públics Geometria de Roseland Musical. Una fascinant proposta que incorpora a la perfecció l’audiovisual i les noves tecnologies amb música, poesia i dansa contemporània.

10 propostes per atraure els joves al teatre

La programació de la Mostra JOVE comptarà amb deu propostes, entre les quals les estrenes de dues produccions que es podran veure per primer cop a Catalunya: The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha de Little Soldier Produccionsi El Divan de la Perruquera de Sienta la Cabeza,una instal·lació performance interactiva que convida a una mirada diferent sobre un mateix i sobre els altres.

De la Mostra JOVE també destaca Conservando la memoria de El Patio Teatro, un viatge a les arrels de cadascun de nosaltres a partir de la memòria i del record dels nostres avis i àvies i Infanticida de Víctor Català, una òpera electrònica amb la composició musical de Clara Peya, la dramatúrgia de Marc Rosich i la direcció escènica de Marc Angelet.

La programació per joves incorpora enguany propostes amb formats no convencionals, com La festa de Mambo Project, una experiència immersiva, un joc de màscares amb projeccions i DJ que compara l’amor amb una festa de música electrònica; Píndoles, un “tres en un” del teatre amb tres històries breus, intenses i a tocar de l’espectador en tres espais molt vius i Excalibur i altres històries d’animals morts d’Hermanas Picohueso,un programa de televisió realitzat en directe i liderat per l’ovella Dolly i la gosseta Laika.

Orbital de Farrés Brothers i cia

Completen la programació per a joves Viaje al fin de la noche de Proyecto 43-2 sobre les situacions complexes a les quals no podem posar paraules i Monster. De prop ningú és normal de Tantarantana i Arsènic Creació, un musical atípic per reivindicar la normalitat de l’anormalitat.

Dins de la programació jove, en aquesta 31a edició també destaca Labranza Kids de Colectivo Lamajara, una proposta que utilitza la figura del pagès i l’artista per identificar les semblances en els dos camps i veure com aquestes conviuen. Comptarà amb la participació de 25 nens i nenes d’Igualada d’entre 8 i 12 anys.

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. Del 26 al 29 de març de 2020 celebrarà la 31a edició.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!