NOVA ESCENA DE COMÈDIA CATALANA

Modgi i l’humor en català per parlar de temes universals

Magí Garcia "Modgi" estrena ‘Mític’, el primer especial audiovisual de comèdia en llengua catalana.

Redacció

El còmic i guionista Magí Garcia Vidal (L’Hospitalet de Llobregat, 1983), conegut popularment com ‘Modgi’, estrena Mític, el primer especial d’stand up comedy gravat en llengua catalana. L’espectacle s’estrena en streaming el pròxim 31 de maig.

Magí Garcia representant ‘Mític’ a la Sala Golem’S

Fins ara, el monòleg s’ha pogut veure al circuit de clubs de comèdia i teatres durant més d’un any, on sempre ha penjat el cartell de sold out i s’ha anat rodant i perfeccionant. “De tant repetir-ho, alguna cosa bona n’acaba sortint”, bromeja l’autor. L’especial ha estat autoproduït i autofinançat pel Magí junt amb el còmic i guionista Ignasi Taltavull (La Ruina, Està Passant, Aquí Estamos, RAC1, Catalunya Ràdio…), qui també n’assumeix l’edició i la direcció.  

La consolidació de la comèdia alternativa

“L’escena de comèdia està en el seu millor moment i aquest és el següent pas per seguir creixent”, admet Modgi. Durant els últims anys, l’stand up ha passat de ser una proposta underground a omplir les principals sales del país. Per això, Mític mira cap a l’escena internacional i segueix el recorregut habitual dels circuits de comèdia dels Estats Units, Anglaterra o Austràlia: gravar un especial d’stand up, un format que es va iniciar amb Richard Pryor i que han continuat artistes com Ali Wong, Sarah Silverman, Ricky Gervais, Hannah Gadsby o Gary Gulman

“Hem gravat aquest especial amb els mateixos estàndards de qualitat que ens demanaria Netflix, però el posarem a la web del Magí”, diu l’Ignasi. 

Ignasi Taltavull: “Hem gravat aquest especial amb els mateixos estàndards de qualitat que ens demanaria Netflix”.

Màxima llibertat creativa

L’objectiu dels creadors era gaudir de la màxima llibertat creativa i d’un control total del resultat final. Per això, ‘Mític’ és un projecte totalment autofinançat i autoproduït, sense productores ni subvencions.

“L’actual escena de comèdia en català ha començat des de baix, creant un espai nou a banda dels mitjans. Ha nascut als bars fent shows autogestionats i a internet creant contingut des de casa, sempre amb una relació molt directa amb l’espectador. Si l’escena ha arribat fins aquí és gràcies a una nova generació de públic que connecta amb nosaltres i creu en el que fem”. Per això, Magí Garcia i Ignasi Taltavull han volgut respectar aquest vincle oferint-los exactament el que han estat veient fins ara, mantenint la seva proposta intacta.

“Diuen que el català està morint… Doncs fem-hi alguna cosa”

“Per salvar el català estava dubtant entre dues opcions: fer un fil a twitter plorant perquè el català s’està morint o gastar-me els meus estalvis en gravar un especial de comèdia en català. El fil de twitter hauria sortit més barat”, diu el Magí (mentre escriu un fil de twitter intentant que la gent compri el seu especial a la seva web per 7 euros). 

Magí Garcia representant ‘Mític’ a la Sala Golem’S

L’aposta del còmic per la llengua és clara. ‘Mític’ s’ha enregistrat en català, amb un equip format a Barcelona. “Considero que fer el primer especial d’stand up en català de la història és moderadament important per la nostra llengua. Confio que aquest sigui el primer de molts”.

Magí Garcia: “El català no és una llengua d’estar per casa. És una llengua per parlar de temes universals.”

El show també es pot veure subtitulat en castellà. Els hàbits del públic de comèdia, avesats a l’entorn digital i al consum de productes internacionals, també creu que hi jugaran a favor: “ara moltíssima gent mira especials d’humor en anglès subtitulat al castellà, entenc que la gent que no entengui el català també riurà amb humor en català subtitulat al castellà. El català no és una llengua d’estar per casa. És una llengua per parlar de temes universals”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!