El futur del Teatre Arnau es comença a desencallar

Redacció

Aquest dimarts, 19 d’abril, la comissió municipal de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una proposició del PSC que insta al govern municipal a crear un procés participatiu vinculant que inclogui veïns, experts i professionals en arts escèniques per tal de decidir el futur del Teatre Arnau. Sembla, doncs, que la reivindicació del sector cultural per recuperar l’únic teatre de barraca que queda a Barcelona com a equipament cultural per al barri, comença a donar els seus fruits.

La proposta també demana al govern municipal que expliqui abans que acabi aquest any quins usos es faran de l’equipament, com es gestionarà i quin serà el pressupost de la reforma de l’edifici. La proposició del PSC dóna veu al manifest de la Plataforma Recuperem el Teatre Arnau, que reclama un procés participatiu que defineixi el futur d’aquest espai del Paral·lel.

Les darreres setmanes l’entitat ha mantingut contactes formals amb tots els grups municipals, així com amb els impulsors del Museu d’Arts Escèniques (MAE), que mantenen la voluntat d’instal·lar el Museu al mateix Teatre Arnau, per tal d'”intentar generar el màxim consens” al voltant del futur del teatre, “sense renunciar als principis que motiven el projecte: un Teatre Arnau viu i obert a les companyies de la ciutat i amb activitat escènica, que el projecte serveixi per recuperar la memòria popular del Paral·lel i que es mantingui el vincle amb les entitats dels barris a través de formules de gestió veïnal”.

TEATRE_BARCELONA-manifest_arnau-REVISTA_1

MÉS DE 160 PROFESSIONALS DE LA CULTURA S’ADHEREIXEN AL MANIFEST DE LA PLATAFORMA RECUPEREM L’ARNAU

Just el dia abans, la Plataforma Recuperem el Teatre Arnau havia presentat un Manifest signat per més de 160 professionals, entitats socials i culturals per tal de reivindicar la gestió del teatre a través d’un model participatiu i veïnal que connecti amb les necessitats socials i culturals del Paral·lel i la ciutat.

Entre les més de 160 adhesions presentades es troben entitats dels barris del Paral·lel (Plataforma Som Paral·lel, Fem Sant Antoni, Raons Públiques, Castellers de Poble-Sec, Associació Marabal, la Coordinadora d’entitats de Poble-sec), teatres i sales (Teatre Tantarantana, Sala Hiroshima, Teatro Transfronterizo de Madrid, Ateneu Popular de 9barris o la Nau Ivanow), companyies de teatre (organitzades a través del Col·lectiu de Companyies i el suport de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), i nombrosos professionals de les arts escèniques (com Paco Mir, Guillem Albà, Toni Casares, David Verdaguer, Marc Martínez, Agnès Mateus, Marta Galán, Iván Morales, Nao Albet i Marcel Borràs).

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!