Maria Galiana torna a Barcelona amb ‘El abrazo’, al Teatre Goya

Rubén Garcia Espelta

Maria Galiana i Juan Meseguer protagonitzen El abrazo, fins al 28 de novembre al Teatre Goya. L’obra és una comèdia dramàtica que parla sobre temes actuals, com l’acceptació de la diferència, la immigració, la impossibilitat de l’amor i el reconeixement d’una vida que podia ser i no ho va ser.

El text, una adaptació de l’obra original de Christina Herrström, explica la història d’una parella de la tercera edat, que havien estat amants, que es retroben per casualitat després de molts anys sense veure’s i rememoren el que seu enyorat desig: tenir un fill. Les seves vides han anat per camins molt diferents. Mentre Juan va trobar el confort i l’estabilitat als braços d’una altra dona i va formar la seva pròpia família, la Rosa va ser més una dona independent.

Ella presumeix de ser molt lliure. I sí, és una dona molt lliure, però sempre ha estat pensant en el Joan. És una dona que ha construït la seva vida i el seu entorn per poder sostenir la seva soledat“, explica Maria Galiana, i afegeix: “No li importa estar sola, no s’avorreix i sembla que porta una vida agradable. Viu força feliç i és força independent”. Però malgrat tot, 44 anys després del seu últim encontre, l’abraçada amb el Juan i l’arribada d’un altre personatge, interpretat per Jimmy Roca, ho canvia tot.

Juan, en canvi, interpreta a “un personatge que ha estat molt pusil·lànime a la seva vida, que ha apostat pel còmode, pel confort i que, en el fons no ho admet, que la seva vida ha estat un autèntic desengany, un fracàs“, explica el veterà actor: “El seu dia a dia, és una rutina i no para de pensar en el que hagués pogut ser aquell amor, aquella suposada vida que podria haver tingut amb la dona ideal, la Rosa”.

Una obra que posa a prova la nostra capacitat d’estimar i ens proposa, des de la tendresa i l’humor, pensar fins on som capaços d’arribar pels nostres somnis.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!