Marcel Tomàs, 20 anys fent humor

Yolanda Toledano

El Comediant, l’últim espectacle de Marcel Tomàs, estrenat i coproduït pel Festival Temporada Alta de Girona el 2017, ha iniciat gira per Catalunya i Espanya i ara arriba a la Sala Barts Club de Barcelona per presentar a la ciutat comtal el que podem dir és la culminació del projecte creatiu de Marcel Tomàs al llarg dels seus 20 anys de trajectòria professional.

El 1998 Marcel Tomàs i Susana Lloret funden la companyia Marcel Tomàs & Cascai, que al llarg d’aquest temps ha desenvolupat 15 espectacles de creació pròpia, apostant per la investigació de i contemporització de les diferents disciplines de l’humor amb l’objectiu de crear un llenguatge propi dalt dels escenaris.

La seva feina ha estat reconeguda per diferents premis d’àmbit nacional i internacional, com ara el Premi al Millor Espectacle Unnim BBVA 2013 i Millor actor Unnim BBVA 2013 per l’espectacle HOTOT, o el Le Coup de Foudre del Festival Les Estivales de Perpinyà per a ZIROCCO (2012). També ha participat en multitud de festivals, com el Festival Avignon (França), o el Festival Humorologie (Bèlgica) a nivell internacional, i Temporada Alta (Girona), FEst Sevilla, la Fira Tàrrega, el Festival de pallassos de Cornellà, o el Festival Grec de Barcelona entre molts d’altres a nivell nacional.

Marcel Tomàs és un creador que partint dels clàssics de l’humor i el clown beu també de referents actuals per crear un llenguatge propi i reconeixible que uneix diferents disciplines i que li permet crear una connexió total amb el públic al qual fa partícip de la funció.

Els seus muntatges són multidisciplinaris, canta, balla, incorpora textos, titelles i efectes audiovisuals. I les seves son històries senzilles basades en fets quotidians, protagonitzades per personatges propers i entranyables, i que projecten una mirada diferent i divertida cap al món que ens envolta.

Es pot definir com a clown, mim, actor polifacètic, showman, cantant i pillastre, i en l’espectacle que presenta per primera vegada a Barcelona crea un fantàstic Totum revolutum, on tot hi cap: humor, música, teatre d’objectes, improvisacions al moment, imaginació al poder  i histrionisme elegant,  però també poesia, crítica, reflexió i un gran sentit de l’humor, segons la millor tradició del cabaret.

En definitiva un artista polifacètic i atípic que en aquest muntatge reivindica el sentit pur de l’espectacle i la seva capacitat de meravellar, sorprendre i fer riure a tot aquell que decideix asseure’s al pati de butaques.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!