Marcel Tomàs, 20 anys fent humor

Yolanda Toledano

El Comediant, l’últim espectacle de Marcel Tomàs, estrenat i coproduït pel Festival Temporada Alta de Girona el 2017, ha iniciat gira per Catalunya i Espanya i ara arriba a la Sala Barts Club de Barcelona per presentar a la ciutat comtal el que podem dir és la culminació del projecte creatiu de Marcel Tomàs al llarg dels seus 20 anys de trajectòria professional.

El 1998 Marcel Tomàs i Susana Lloret funden la companyia Marcel Tomàs & Cascai, que al llarg d’aquest temps ha desenvolupat 15 espectacles de creació pròpia, apostant per la investigació de i contemporització de les diferents disciplines de l’humor amb l’objectiu de crear un llenguatge propi dalt dels escenaris.

La seva feina ha estat reconeguda per diferents premis d’àmbit nacional i internacional, com ara el Premi al Millor Espectacle Unnim BBVA 2013 i Millor actor Unnim BBVA 2013 per l’espectacle HOTOT, o el Le Coup de Foudre del Festival Les Estivales de Perpinyà per a ZIROCCO (2012). També ha participat en multitud de festivals, com el Festival Avignon (França), o el Festival Humorologie (Bèlgica) a nivell internacional, i Temporada Alta (Girona), FEst Sevilla, la Fira Tàrrega, el Festival de pallassos de Cornellà, o el Festival Grec de Barcelona entre molts d’altres a nivell nacional.

Marcel Tomàs és un creador que partint dels clàssics de l’humor i el clown beu també de referents actuals per crear un llenguatge propi i reconeixible que uneix diferents disciplines i que li permet crear una connexió total amb el públic al qual fa partícip de la funció.

Els seus muntatges són multidisciplinaris, canta, balla, incorpora textos, titelles i efectes audiovisuals. I les seves son històries senzilles basades en fets quotidians, protagonitzades per personatges propers i entranyables, i que projecten una mirada diferent i divertida cap al món que ens envolta.

Es pot definir com a clown, mim, actor polifacètic, showman, cantant i pillastre, i en l’espectacle que presenta per primera vegada a Barcelona crea un fantàstic Totum revolutum, on tot hi cap: humor, música, teatre d’objectes, improvisacions al moment, imaginació al poder  i histrionisme elegant,  però també poesia, crítica, reflexió i un gran sentit de l’humor, segons la millor tradició del cabaret.

En definitiva un artista polifacètic i atípic que en aquest muntatge reivindica el sentit pur de l’espectacle i la seva capacitat de meravellar, sorprendre i fer riure a tot aquell que decideix asseure’s al pati de butaques.

Escrit per
Yolanda Toledano
Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Les arts escèniques contemporànies obren la mirada i l’escolta cap a les dones. No som conscients de com l’home ha dominat el sector. No només en l’àmbit professional, sinó sobretot […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!