Los Corderos, Agrupación Señor Serrano i Leandro Mendoza, Premis Ciutat de Barcelona

Redacció

L’ICUB, Institut de Cultura de Barcelona, ja ha donat a conèixer els guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2016, que es lliuraran el proper 16 de febrer al Saó de Cent.

En la categoria de dansa, els premiats són la companyia Loscorderos.sc, per l’espectacle Afasians – The Last Conference, estrenat durant el passat Festival Grec i que, Segons el jurat, reflecteix la maduresa artística de la companyia.

En l’àmbit del teatre, els guardonats són una altra companyia que destaca per les seves propostes innovadores, Agrupación Señor Serrano. El reconeixement els arriba pels espectacles Katastrophe, Brickman Brando Bubble Boom i A House in Asia, que es van poder veure a principis de temporada al Teatre Lliure i el més recent, Birdie, estrenat al Festival Grec. El jurat en destaca la barreja “brillant” de llenguatges i el seu caràcter innovador.

Leandro Mendoza, que s’estrenarà com a director del Festival Trapezi de Reus en l’edició d’enguany, s’ha endut el guardó en la categoria de circ per un altre espectacle estrenat durant el Festival Grec, Guadual. El jurat considera que revisa la relació amb el públic i que Mendoza mostra en aquest treball el seu vessant “aglutinador i polifacètic”.

A més, en la categoria d’arquitectura, el guardó se n’ha anat cap a la Sala Beckett. El jurat reconeix la tasca de Ricardo Flores i Eva prats per convertir l’antiga cooperativa Pau i Justícia en la nova seu del teatre. En paraules del jurat, “un cant a l’ofici exercit amb una cura gairebé artesanal” i perquè la seva reforma d’una antiga cooperativa per convertir-la en teatre “és un joc on el que era vell pot haver canviat de lloc i el que és nou sembla haver-hi estat sempre”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!