L’oasi Xirgu: La Plaça Major del Grec

Rubén Garcia Espelta

Durant el Festival Grec, la plaça Margarida Xirgu és punt de trobada: la Plaça Major de la Ciutat del Teatre. Ens trobem, brindem i apaivaguem la gana abans d’aquell espectacle que fa mesos que ens fa venir aigua a la boca. Un oasi que vibra de dia i de nit, on també trobaràs programació gratuïta per a tots els públics.

Si els compromisos familiars no et permeten gaudir del Grec nocturn, trobaràs tres espectacles fantàstics per als més menuts. El primer és Versos que anidan, de Baychimo Teatro (5, 6, 12 i 13 de juliol, 18.30 h) una instal·lació poètica que transforma versos en elements visuals i sonors inesperats. Les Hermanas Picohueso proposen, els mateixos dies, Accions Humanes No Identificades, una activitat per a desintoxicar els participants de la tecnologia, fomentant la reflexió i la interacció humana. Finalment, Jocs de fades de Tombs Creatius (19 i 20 de juliol, 18.30 h) convida els petits a jugar amb contes i històries, fomentant la seva imaginació i creativitat.

També hi ha programats cinc espectacles per a tots els públics. Sol Picó presenta El combat del segle (28 i 29 de juny, 19 h), combinant dansa, moviment i festa gastronòmica; diversos artistes intentaran fer caure la ballarina. Carena, de La Corcoles (4, 5 i 6 de juliol, 21.30 h) combina circ, dansa i teatre de carrer. El col·lectiu Pedant a Missa i Repicant presenta Les aventures extraordinàries de la Fiona Pereshtròikovitx (11 de juliol, 21.30 h), humor i nostàlgia explicant les aventures d’una atleta a la Barcelona del 1992. Love for free, de Sergi Estebanell (12 i 13 de juliol, 19 h) és una acció artística per reflexionar sobre el concepte de l’amor i les relacions humanes. I finalment, Opia, de Ferran Orobitg (19 i 20 de juliol, 19 h i 20.30 h) convida a la introspecció i a la connexió visual entre els participants.

Si la Xirgu ens veiés, segur que estaria ben cofoia de tenir una plaça tan teatral i viva. Ens veiem a la plaça!

Més informació:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!