SALA BECKETT

‘Llums, llums, llums’, una oda poètica al pas del temps

Q-ars Teatre proposa un muntatge íntim i introspectiu que recupera a dos gran personatges de Virginia Woolf

Redacció

La Sala Beckett presenta fins al 17 de març Llums, llums, llums de Q-ars Teatre i Lurdes Barba, una reflexió poètica i introspectiva sobre el pas del temps basada en el llibre Cap al far de Virginia Woolf.

Adaptada per l’autora canadenca Evelyne de la Chenelière, es tracta d’una peça intimista que se centra en el mons interiors de les dues protagonistes de la novel·la original: la senyora Ramsay, interpetada per Anna Güell, i la jove Lily Briscoe, que encarna Tània Banús. La senyora Ramsay és una esposa perfecta i mare de vuit fills preocupada per les convencions socials i els prejudicis de la seva època: “Creu que les dones han de tenir fills per sentir-se realitzades, però de forma íntima i secreta anhela alguna cosa indefinible que no troba en l’aparent harmonia de la seva vida”, explica Barba: “Briscoe, en canvi, és una dona independent i cultivada decidida a no casar-se mai que se sent atrapada per la senyora Ramsay, qui li desperta sentiments que es mouen entre l’amor a l’odi”.

Una reflexió sobre el pas del temps i els ideals

L’obra proposa una reflexió sobre el pas del temps que es pot observar en les tres parts de la funció i en el temps verbals que utilitza l’autora: el present, el futur i el condicional. “El temps que ens proposa Evelyne de la Chenelière no és lineal ni lògic, i així aconsegueix que sigui possible una trobada de les dues dones deu anys després del seu primer encontre”, explica la directora del muntatge.

L’obra també gira al voltant de la recerca de la perfecció i l’ideal: “Les dues protagonistes construeixen el seu quadre perfecte, però aconseguir pintar-lo pot ser molt difícil”, explica l’actriu Tània Banús: “Sovint quan arribes a pintar-lo no és el que esperaves i el camí que t’ha portat a fer-lo, t’ha canviat i t’ha aportat coses que potser t’han fet créixer i reflexionar de forma diferent”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!