TEATRE AKADÈMIA

Lluís Soler i Xavier Boada protagonitzen ‘El Papa’ d’Anthony McCarten

L'espectacle, dirigit per Guido Torlonia, es podrà veure fins al 4 de desembre

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Akadèmia de Barcelona estrena la seva primera producció pròpia de la temporada: El Papa, una adaptació en català de l’obra teatral homònima del dramaturg i guionista neozelandès Anthony McCarten. L’espectacle, dirigit per Guido Torlonia, estarà en cartell fins al 4 de desembre.

Imatge: Felipe Mena

Lluís Soler i Xavier Boada encarnen als dos pontífexs amb visions oposades: l’ultraconservador Benet XVI i el reformista Francesc. Tots dos intentaran, al llarg de la història, representar la funció simbòlica del pontificat, és a dir, decidir què és i què no és pecat. El guió de McCarten, que va ser portat a la gran pantalla per Fernando Meirelles amb Anthony Hopkins i Jonathan Pryce com a protagonistes (The Two Popes, 2019), explica la trobada que va tenir lloc entre aquestes dues figures, un fet insòlit a la història del Vaticà, des d’un context íntim i mostra com dos homes de fe s’enfronten a una decisió difícil que determinarà el futur de l’Església catòlica des de dues perspectives contraposades. Els protagonistes hauran d’escollir entre abandonar els càrrecs i retirar-se a una vida de pregària i meditació o ocupar la posició més determinant de la comunitat cristiana.

“Els dos personatges són molt complexos, perquè més enllà de la màscara o el vestit de Papa, cardenal o de representant de l’Església catòlica que signifiquen, hi ha dues grans humanitats al darrere”, explica Xavier Boada, que encarna a l’actual Papa Francesc, conegut també com Cardenal Bergoglio: “Són dues persones amb unes profunditats humanes considerables”.

Imatge: Felipe Mena

Una mirada humana

La peça recull també es basa en informació i les fonts que el propi autor va recopilar en un assaig prèvi a la l’obra teatral. “L’autor ja va fer molta feina de recerca sobre les vides dels papes”, explica Torlonia: “En aquest cas el context que proposem és la una visió més íntima sobre la trobada entre aquest dos personatges coneguts per tots”. “Treballar personatges que encara són vius i rellevants, dels qual pots tenir molta informació, és especial, és singular”, diu Lluís Soler, que dona vida al personatge de Benet XVI: “Saber com es relacionen personatges d’aquesta embergadura en la intimitat és molt singular i més en una institució tan opaca com el Vaticà”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!