LA CUBANA

Les Teresines tornen a reunir-se en un pòdcast a Catalunya Ràdio

La Cubana recupera a les tres germanes protagonistes, Mercè Comes, Mont Pans i Montse Amat, en un en un podcast d'humor on el personatges explicaran la seva pròpia visió de la vida i l'actualitat

Rubén Garcia Espelta

Les més que estimades Teresines de La Cubana tornen a l’actualitat a través d’un pòdcast, nou format radiofònic que s’emet a través de Catalunya Ràdio i que estarà disponible també a la mateixa web de la ràdio pública o a plataformes com Spotify.

Les Teresines, pim, pam, pum, que és com s’anomena el programa, consta de 8 capítols escrits i dirigits per Jordi Milán i protagonitzats per les mateixes actrius protagonistes de la série televisiva original, Mercè Comes, Mont Pans i Montse Amat. També hi participen els actors José Corbacho, Santi Millán, Anna Barrachina, Xavi Tena, Filomena Martorell, David Ramírez, Meritxell Huertas, Maria Garrido, Nuria Benet, Àlex Gonzàlez, Pol Vinyes, Toni Sans, Virginia Melgar, Victor G. Casademunt, Gisela Figueras i el mateix Jordi Milán. “A La Cubana hem fet moltes coses, però mai havíem fet ràdio”, explica el director de la companyia: “Ha estat una experiència fantàstica, on hem après molt i que, a més, ens ha permès retrobar i reviure, després de 31 anys, a tot un univers de personatges i situacions esbojarrades molt estimades per nosaltres”.

Montse Amat, Mercè Comes i Mont Pans durant la gravació del pòdcast

A l’espai radiofònic les tres germanes protagonistes i la seva comunitat de veïns oferiran en un to còmic la seva peculiar visió de la vida i de l’actualitat: “La proposta consisteix en un joc entre ficció i realitat, però en aquest cas jugant al teatre des de la ràdio”, diu Milan, i afegeix: “Catalunya Ràdio confia un programa a uns personatges que són com són i que saben el que saben i no més, perquè cada setmana parlin a la ràdio d’un tema seriós, però explicat a la seva manera i amb el seu vocabulari”. Les Teresines estaran acompanyades per veïns i amics i coneguts de tota la vida, però també per cares conegudes com la xef Carme Ruscalleda, la presentadora Juliana Canet, periodistes com Toni Clapés o Luis del Olmo o la model Judit Mascó, entre molts altres.

Pots escoltar els capítols aquí:

Una sèrie icònica dels 90 que ha passat a la història

Teresina S.A. (o Les Teresines) és una sitcom televisiva, una comèdia de situació, creada i interpretada per La Cubana i produïda per Televisió de Catalunya que es va estrenar el 2 d’abril de 1992. 

La sèrie se centra en la història de tres germanes solteres i jubilades, (Teresina, Maria Teresa i Tere) que viuen juntes en un pis a Gràcia (carrer Verdi), on juntament amb la resta de veïns es passen el dia xafardejant i treballant en l’economia submergida, preparant comandes o ‘pedidus’ de tota mena a casa seva. Cada episodi conté una història independent on les situacions provocades pels personatges fan que els embolics siguin gairebé constants. La sèrie és considerada com un petit homenatge a les mares, tietes, oncles, veïnes, amics, botiguers, nens i nenes «teresines».

Les Teresines es van retrobar al 2017 al Teatre Coliseum per commemorar els 25 anys de la sèrie

La sèrie va tenir 13 capítols de 30 minuts de duració cadascun, però no va tenir continuïtat. De fet, La Cubana ja tenia un text escrit que no es va fer perquè en aquell moment no tenien temps al coincidir amb espectacles com Cómeme el coco negro i Cegada de amor. Milán ha explicat en alguna ocasió que hi havia una segona temporada de 13 capítols de mitja hora cadascun “molt divertida amb les anècdotes d’aquestes germanes que els hi passava una cosa i després si veien involucrats els veïns”. Es rumorejava que aquesta “cosa” era que a les Teresines els havia tocat la loteria i eren milionàries, però mai s’ha confirmat.

L’esperit de les Teresines va reviure al 2017 per celebrar els 25 anys de l’estrena de la sèrie. La Cubana va reunir de nou a les tres protagonistes i les va fer pujar a l’escenari del Teatre Coliseum, on s’estava representant el seu musical Gente Bien. Per commemorar la data es va organitzar una Teresinada Popular que va aplegar a un miler de seguidors i seguidores de la sèrie en una marató on es va poder veure els 13 capítols i on van participar, en directe, personatges de la sèrie que van pujar a l’escenari per explicar com ha evolucionat la seva vida.

La Teresinada popular va aplegar al 2017 un miler de persones seguidores de la sèrie

Però malgrat que no estan a la petita pantalla Les Teresines mai han han desparegut. Les xarxes socials amb el compte Teresinologia, que comenta l’actualitat a través de talls de la sèrie amb reaccions dels personatges, acumula només a Twitter 28 mil seguidors i a Instagram més 41 mil. A més els capítols de la sèrie es poden veure a la web de la televisió pública i a Youtube on alguna capítol superen les 90 mil visualitzacions. Llarga vida Les Teresines!

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!