Les 10 millors obres de comèdia de la cartellera de Barcelona

Ruben Garcia

La comèdia, definida per Aristòtil com un dels grans gèneres clàssics teatrals, es caracerítza per tenir un to optimista i per comptar ab uns personatges corrents, amb els seus problemes quotidians que connecten amb el públic i la societat a través de l’humor i la ironia. Aquest gènere s’origina al món grec i es va desenvolupant durant l’edat mitjana i sobretot durant l’edat moderna fins a arribar als nostres dies.

A TeatreBarcelona et proposem una selecció de les 6 millors obres de comedia de la cartellera de Barcelona.

Índex:

  1. Adéu Arturo de La Cubana – Teatre Coliseum
  2. Ramon – Teatre Poliorama
  3. El sopar dels idiotes – Teatre Borràs
  4. El gran comediant – Teatre Goya
  5. Elles s’estimen – Sala Aquarella
  6. ¿Quieres pecar conmigo? – Eixample Teatre
  7. Agència Matrimonial 7 d’amor – Teatreneu
  8. Elles #CosasdeChicas – Teatre del Raval
  9. Salir del terrado – Sala Pangolí
  10. Lo nuestro – Aquitània Teatre

Catellera de les millors obres de comèdia de Barcelona

Adéu Arturo de La Cubana – Teatre Coliseum

Adéu, Arturo és un cant a la vida i de com cal viure intensament, deixant en evidència totes les convencions socials i “les ximpleries” que ens dificulten el poder fer-ho. Una boja comèdia, amb tocs surreals i que, com sempre, estarà amanida amb les coses que ens caracteritzen i al més pur estil La Cubana: amb participació del públic, sorpreses i molt d’humor.

Ramon – Teatre Poliorama

Ramon, un monòleg tragicòmic que reflexiona sobre la por al compromís, els límits de la llibertat i la impossibilitat d’aturar el pas del temps, escrit i dirigit per Mar Monegal, i interpretat per Francesc Ferrer.

El sopar dels idiotes – Teatre Borràs

El sopar dels idiotes, de Francis Veber és una comèdia divertida i original que s’ha convertit en un dels clàssics de l’humor més representats amb èxit a tot el món. Torna als nostres escenaris una de les millors versions d’una comèdia que no passa de moda per a oferir-nos una divertidíssima crítica d’una societat en la qual no és gens fàcil saber qui és realment l’idiota.

El gran comediant – Teatre Goya

Torna al Teatre Goya la última comèdia de Joel Joan i Héctor Claramunt, els autors de Escape RoomEl Pare de la Núvia o El crack de TV3. Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso i Eduard Muntada acompanyen a Joel Joan en aquesta nova aventura còmica.

Elles s’estimen – Sala Aquarella

Elles s’estimen és el resultat dels millors moments de tres espectacles realitzats a França amb enorme èxit durant 20 anys: Ils s’aiment, Ils s’aimentencore i Ils se sontaimés de Muriel Robin i Pierre Palmade. Per celebrar-ho s’ha creat una versió especial on, en lloc d’un actor i una actriu representant la parella protagonista que il·lustra amb humor l’evolució dels conflictes de la convivència marital, trobem dues dones (Meritxell Huertas Maria Garrido), és a dir , dues actrius que viuen en la seva relació lesbiana exactament les mateixes il·lusions i conflictes.

¿Quieres pecar conmigo? – Eixample Teatre

¿Quieres pecar conmigo? és una comèdia ‘molt satisfayer’, plena d’humor al més pur estil ‘Top Secret’. Dues amigues i dos “Satisfayers” desencadenaran una situació hilarant que canviarà les seves vides per sempre. Pau i Mónica, dues solteres de trenta anys a l’atur que comparteixen pis, tenen un gran problema: viuen a tot drap i no arriben a final de mes. Per quadrar els seus comptes tracen un pla que les portaran a mentir, enganyar i pecar. Sobretot pecar. Una comèdia de pecadors per a pecadors on la mentida, la luxúria i la passió seran l’estratègia per aconseguir els desitjos més ocults.

Agència Matrimonial 7 d’amor – Teatreneu

Una comèdia amb un llarg recorregut a la cartellera, sobre un peculiar grup de dones que acudeixen a una agència de cites en el pot succeir qualsevol cosa continua en cartell al Teatreneu des del 2014.

Elles #CosasdeChicas – Teatre del Raval

La companyia La Melancòmica presenta l’espectacle Elles #cosasdechicasuna obra d’humor en femení. Vine a riure dels clixés sobre feminitat i masculinitat, de les nostres coses, de les vostres coses, de tot i més. Perquè l’humor no entèn de gèneres.

Salir del terrado – Sala Pangolí

Salir del terrado és una comèdia creada per l’equip de No me toques el alma Los Chicos Boreales. Una divertida història que és el pla perfecte per evadir-se, riure i també emocionar-se.

Salir del terrado
A partir de13,00€
Des de: 19 de febrer de 2022
Fins: 30 de juny de 2022
Sala Pangolí

Lo nuestro – Aquitània Teatre

L’argument de Lo nuestro ens situa en una Nit de Cap d’Any, una nit per estar en família i celebrar en harmonia l’arribada d’un nou any. Una nit per fer balanç de l’any que acaba i demanar nous desitjos per al que comença. Però tots podem somiar en gran?  O hi ha qui només pot tenir somnis que càpiguen dins una nou?

 

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari