ESCENA HÍBRIDA

Les Impuxibles trenquen el tabú del suïcidi al Teatre Condal

L'espectacle torna a la cartellera del 18 al 28 de maig

Redacció

Les Impuxibles recuperen al Teatre Nacional de Catalunya la seva nova aposta amb la qual volen, de nou, trencar tabús socials: Harikiri. Si en anteriors treballs s’han centrat en temes com la pressió estètica (Fam) o les malalties mentals (Suite Toc num 6), ara s’han fixat en un tema tan rellevant com el suïcidi.

“El suïcidi és tabú i és també la primera causa de mort no natural, y no només entre les persones joves”, explica Clara Peya, intèrpret i compositora de la música. Partint d’un intens treball previ -parlant amb persones properes a víctimes, associacions i altres professionals com psiquiatres- la companyia han muntat un espectacle col·lectiu per poder generar un espai de diàleg i reflexió sobre un tema que la societat calla: “Se’n parla poc per por a l’efecte mirall però incidir-ne és necessari per trencar tot el tabú que envolta el suïcidi”, detalla la pianista.

Harikiri és un muntatge amb text de Maria Velasco y que combina disciplines com poesia, música, teatre, dansa i circ. L’obra parteix de la història d’un fill (Pau Vinyals) i la seva mare (Montse Esteve) quan aquesta decideix posar fi a la seva vida. L’espectacle parteix d’un cas concret, però serveix per poder parlar de molts temes relacionats com el dol o la frustració: “És molt diferent un dol per algú que es mor per accident o malaltia, que per algú que ha decidit morir”, explica la coreògrafa Ariadna Peya, i afegeix: “La societat ens obliga a ser felices, però no ens ensenya com arribar-hi. Ens carregen aquesta responsabilitat a les persones i això ens provoca frustació i malestar”.

Pau Vinyals i Clara Peya durant els assajos de ‘Harakiri’, al TNC (Imatge: Xavier Buxeda)

Les Impuxibles han apostat per fer-ne d’aquest un espectacle accessible que comptarà amb traducció al llenguatge de signes, subtítols i uns sensors que permetran a les persones sordes veure el so convertir en projeccions visuals.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!