L’energia del hip hop i la percussió arriba al Tívoli amb Brodas Bros i Brincadeira

Redacció

Després d’exhaurir entrades al Festival Grec amb BrincaBros, ara arriba una versió més “madura” de l’espectacle al Teatre Tívoli. Vibra uneix el hip hop mediterrani de Brodas Bros amb el ritme i la percussió de Brincadeira. 

Brodas Bros és una de les companyies de hip hop amb més projecció de casa nostra. La companyia formada pels germans Fruitós (Lluc i Pol) i les germanes Pons (Clara i Berta) ha aconseguit fer-se un lloc al món de la dansa urbana, no només a casa nostra, sinó també a nivell internacional. Potser una de les claus és que no han intentat imitar, sense més, l’estil americà, sinó que fan “hip hop mediterrani”, un hip hop festiu i positiu que “pretén que el públic surti content, amb energia i transmetre les ganes de ballar, moure’s i alliberar-se”. El seu director artístic, Lluc Fruitós, explica que han anat a Nova York i a Los Angeles “perquè és important conèixer les arrels” però cal, alhora, després “adaptar-ho a la nostra manera de fer”.

I això és, també, traslladar-la del carrer al teatre “per reivindicar el seu lloc als escenaris”. Ho han fet al Mercat de les Flors, al Teatre Victòria -on van sumar fins a 25.000 espectadors- i també Festival Grec, on fa uns anys van estrenar un dels seus grans èxits, Concierto Concepto, un concert on la música es composa des del moviment dels ballarins, i Brincabros, que l’estiu passat va fer sold out al Teatre Grec i ara ha donat peu a Vibra. L’espectacle, que “porta la força de la percussió a l’ànima de la dansa”, compta també amb el grup de percussió Brincadeira i arriba al Tívoli amb una versió adaptada al nou espai.

L’espectacle, expliquen, ha crescut i “madurat” respecte la versió del Grec, i l’han dotat amb una dramatúrgia que “connecta la música amb el moviment”. “La percussió pren un altre color quan li adjudiquem una certa coreografia i la intensitat d’energia del hip-hop mediterrani de Brodas Bros es fa palesa a través de la força de Brincabros”, explica la companyia. En un escenari dinàmic que té com a element central un gran tòtem de tambors que simbolitza el cor, s’hi podrà veure el diàleg entre els ballarins i els músics, que a més de tambors i bateria toquen la guitarra espanyola i elèctrica i el hang.

DEL SISMÒGRAF A LA XINA

Després de l’estada al Tívoli, Vibra farà gira per Catalunya. A més, al Sismògraf d’Olot hi presentaran Topa, una peça que barreja el hip-hop amb la dansa tradicional basca i a l’estiu marxaran a la Xina per presentar l’espectacle BR2, que es va estrenar a les festes de la Mercè el 2012.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!