Tot el que necessites per anar al teatre

La Ruta 40 estrena al Maldà ‘Sacarina’, una comèdia sobre la supervivència a Barcelona

13 febrer 2020
n

El Maldà ha presentat el nou espectacle de La Ruta 40, que torna a la sala, després de l’exitós El llarg dinar de Nadal, i ho fa amb un text contemporani de Davide Carnevali, Sacarina. En el text original l’autor fa un retrat de la ciutat de Milà i de la seva precarietat i ara l’ha adaptat a la ciutat de Barcelona.

“Vaig escriure el text el 2004, quan Milà era de Berlusconi i s’estava gentrificant. 15 anys més tard, es pot adaptar perfectament”, comenta Carnevali.  Així doncs, l’autor i la companyia han versionat el text a la realitat més immediata que està passant ara mateix a la ciutat de Barcelona amb referents polítics i socials actuals, on la precarietat que acompanya a les grans ciutats continua vigent, tant en l’àmbit artístic com en qualsevol altre.

Sacarina és una comèdia cínica i sarcàstica sobre com evoluciona i com es transforma la ciutat, i, al seu torn, sobre com les persones acaben traint-se per adaptar-se als canvis. “L’humor és la millor manera de reflexionar. Necessitem autoironia per sobreviure”, comenta l’autor. “Davide Carnevali ho juga amb molt d’humor creant uns personatges amb un punt ridícul, que van acceptant coses que mai haguessin acceptat. I agafem el nostre ofici per parlar d’aquestes traïcions a un mateix”, comenta el director Sergi Torrecilla. L’espectacle retrata una ciutat salvatge moralment on tot val per sobreviure-hi i on les traïcions són habituals, a un mateix, a les persones properes, a l’estil de vida o a la feina.

Sergi Torrecilla ha escollit aquest text perquè després de treballar com a actor als espectacles Actes Obscens (Teatre Nacional de Catalunya) i La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta (Sala Beckett) de Davide Carnevali, ha volgut iniciar-se en la direcció amb un text seu per poder endinsar-se en el joc que proposen els seus textos. Interpretat per Alberto Díaz, Albert Prat i Lara Salvador, Sacarina es podrà veure del 15 de febrer al 8 de març a El Maldà.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari