La Quinzena de Dansa Metropolitana trenca barreres amb una programació d’estils més variada que mai

Redacció

El projecte cultural i participatiu de l’àrea metropolitana per fer arribar la dansa a tota la ciutadania, la Quinzena de la Dansa Metropolitana, celebrarà la seva tercera edició del 13 al 29 de març. En l’edició del 2020 hi participen vuit municipis, Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans, que han treballat conjuntament una programació que s’implica en produccions d’artistes i dona visibilitat al talent local, nacional i també internacional.

Durant gairebé tres setmanes hi haurà dansa als teatres, als transports públics, als centres cívics, al carrer i, fins i tot, als cinemes. En total, 207 activitats, entre les quals fins a una vuitantena d’espectacles que dialoguen entre els diferents estils de dansa i amb altres disciplines protagonitzades per diferents generacions d’artistes. Dansa que trenca barreres. Muntatges que parlen d’amor, d’altres amb un fort compromís social, feministes i, sobretot, un bon nombre de propostes per a tots els públics.

Aposta per la coproducció

Dansa Metropolitana torna a apostar per les coproduccions. Enguany són vuit:  WhiCh (Adoctrinades) que es podrà veure a l’Antic Teatre,  El salto  (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans,  AM I BRUCE LEE  (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra, Around the world  (Brodas Bros) al Teatre Joventut,  Malditas plumas  (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya,  MARÚNICA  (Cia. Roberto G. Alonso) a l’Atrium Viladecans i al Teatre Joventut,  COMA (IN-motus Co) al Centre Cívic Can Clariana Cultural de Barcelona, i  EUFORIA  (Sacude) que es podrà veure als vuit municipis del Dansa Metropolitana.

Dansa Metropolitana segueix presentant grans noms de l’escena internacional al públic de Barcelona i l’àrea metropolitana. Es podran veure peces d’artistes de renom com Nomad de Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman al Teatre-Auditori de Sant Cugat (primera vegada que es veurà la peça a l’estat espanyol);  OCD Love  de L-E-V Dance Company / Sharon Eyal i Gay Behar i Para que o Céu não caia  de Lia Rodrigues Companhia de Danças al Mercat de les Flors, entre altres. El públic també podrà gaudir d’artistes joves que vénen amb força com és el cas de la italiana Silvia Gribaudi que presentarà Graces a la Sala Hiroshima, o el novaiorquès Jeremy Nedd que presentarà, juntament amb Impilo Mapantsula, The Ecstatic  també a la Sala Hiroshima.

Diàleg entre generacions

Dansa metropolitana combina espectacles de grans noms consolidats de l’escena nacional com  It’s a wrap (Kubrick is dead) (LA INTRUSA – Virginia García / Damián Muñoz) al Mercat de les Flors, Malditas plumas (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya, La set i la revolució (OSSOCLUB: Piero Steiner, Andrés Corchero, Pep Ramis i Enric Ases) al Teatre Sagarra o RRR(Frederic Amat, cabosanroque & La Veronal) al Teatre Lliure; amb la nova generació d’artistes joves que presentaran espectacles com Catalina (Iniciativa Sexual Femenina) a La Caldera, AM I BRUCE LEE (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra o  WhiCh  (Adoctrinades) a l’Antic Teatre.

Destaca també enguany el nivell qualitatiu de les peces curtes que tindran lloc en espais singulars, amb peces de creadores com Laia Santanach que presentarà  Àer o Lali Ayguadé amb Underneath , entre altres. Així com la intervenció artística al metro que aquesta edició anirà a càrrec de la companyia CobosMika Company i el seu Mou l’esquelet – scRakeja’t 2.0, una peça que combina dansa contemporània i dansa urbana, música en directe, participació comunitària i interacció amb el públic i que recorrerà diferents línies de metro de l`àrea metropolitana.

Dansa Metropolitana trenca barreres i ofereix enguany una programació més variada d’estils que mai. Es podran veure des de peces de dansa contemporània com, per exemple, Bending the walls & Beyond (Lava Compañía de Danza) al SAT!, o  Mercedes máis eu (Janet Novás i Mercedes Peón) a La Caldera, que fusiona dansa i música en directe; espectacles d’arrel com HerdEiras (AnCorae) a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà; de flamenc com  Baile de autor (Manuel Liñán) al Teatre Joventut, El salto (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans o  Frankenstein también tiene alma  (Andrés Marín i Aina Núñez) a la sala El Dorado de Barcelona; fins a espectacles de dansa més urbana com ara Around the world (Brodas Bros) al Teatre Joventut de l’Hospitalet.

Aquest diàleg entre disciplines viurà la seva culminació al MACBA amb la peça Soliloquios que reunirà tres mirades artístiques de luxe: l’especialista en dansa basca i fundador de la companyia Kukai Dantza, Jon Maya, el gran mestre de la dansa contemporània a Espanya, Cesc Gelabert, i el coreògraf i ballarí de flamenc, Andrés Marín. Una trobada entre l’espai museístic i la dansa on cada ballarí farà una interpretació individual de l’aurresku, la dansa tradicional basca. Aquest espectacle gratuït tancarà el Dansa Metropolitana a Barcelona dissabte 28 de març.

Per a més informació sobre la programació de la Quizena de la Dansa Metropolitana, com també per a la compra d’entrades, podeu accedir a aquest enllaç.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!