NOVA TEMPORADA TEATRAL

La Perla 29 aposta per una temporada marcada pels clàssics

La temporada començarà amb 'Orgull' basat en un text de Fiódor Dostoievski

Rubén Garcia Espelta

La Perla 29, la productora liderada pel director Oriol Broggi, ha presentat les apostes teatrals per aquesta nova temporada tant a la programació de l’espai escènic que gestionen, el Teatre de la Biblioteca de Catalunya, com en les produccions que fan temporada en altres sales de la ciutat.

Andreu Benito protagonitza ‘Orgull’, una obra que ha gestat amb el director Oriol Broggi

Dostoievski, Zweig i Goldoni a La Biblioteca de Catalunya

El nou curs teatral comença aquest octubre amb una adaptació d’un gran clàssic: Fiódor Dostoievski. L’actor Andreu Benito protagonitza Orgull, un monòleg en el qual un home tracta de recordar la seva història per acabar enfrontat a la crua realitat de la seva existència. “És un monòleg íntim i proper que convida tant el públic com l’artista a retrobar-se amb l’essència del teatre”, explica Broggi: “El patiment és el motor del personatge”. L’espectacle és una proposta que el mateix actor ha treballat amb el director de La Perla 29 a partir de la traducció catalana del text firmada per Miquel Cabal Guarro.

L’altra gran aposta per aquesta temporada serà Els ulls de l’etern germà, un dilema de Stefan Zweig, que es veurà al febrer del 2023. La Perla 29 recupera el primer muntatge que va fer va 20 anys, una faula vitalista que explica la història d’un personatge a la recerca de la justícia i la llibertat. L’obra estarà protagonitzada per Òscar Muñoz i Xavier Ripoll. A l’estiu del 2023 Broggi apostarà de nou per una nova comèdia de Carlo Goldoni (autor del qui ja han representat L’hostalera). La productora portarà a escena Corallina, la criada amorosa, una comèdia d’embolics amorosos que comptarà amb 10 intèrprets. 

‘La trena’ i ‘El Petit Príncep’, dos èxits de La Perla 29

Més enllà de la programació al Teatre de La Biblioteca, La Perla 29 tindrà també altres obres d’èxit en altres teatres de la ciutat. El Teatre Goya ja alberga el que molts ja etiqueten com a èxit de la temporada: La trena, amb direcció de Clara Segura. L’altre gran èxit és l’incombustible El Petit Príncep, amb més de 500 funcions i més de 350.000 espectadors que ja han vist l’espectacle, aquesta adaptació musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix del conte de Saint-Exupéry de s’ha convertit en un clàssic nadalenc. Començarà el 5 de desembre a la sala Parl·lel 62 (antiga sala BARTS) i ja es poden adquirir entrades aquí.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!