TEATRE LLIURE

‘La nostra ciutat’, un Pulitzer que convida a reflexionar sobre el sentit de la vida

Rosa Renom, Guillem Balart, Rosa Boladeras, Oriol Genís, Paula Malia, Carles Martínez, Mercè Pons o Albert Triola, protagonitzen l'espectacle al Teatre Lliure

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Lliure estrena La nostra ciutatuna peça del dramaturg nord-americà Thornton Wilder que parla del sentit de la vida des de la quotidianitat. La peça, que va rebre el Premi Pulitzer de teatre el 1938, es podrà veure fins al 12 de novembre sota la direcció de Ferran Utzet, que debutarà a la Sala Fabià Puigserver de Montjuïc.

La nostra ciutat és, en paraules d’Utzet, un muntatge “hipnòtic” que retrata la vida de dos joves que viuen a Grover’s Corners, una ciutat imaginària dels Estats Units. És una història “desproveïda de conflictes” que es basada en la qüotidianitat de la vida que porten tant el protagonistes com les seves famílies o els veïns. “Em van comentar que aquesta era una obra fundacional dels Estats Units, que era com el Terra Baixa estatunidenc”, explica el director: “El text apel·la molt a l’emoció, parla dels grans misteris de la vida, que són la quotidianitat i el dia a dia, i ho fa amb una poètica i amb una claredat que són molt commovedores”.

Segons Utzet La nostra ciutat “ens fa recordar per què fem i per què ens agrada anar al teatre”, i afegeix: “Pot semblar una obra ingènua, però al final és molt i molt profunda”.

Teatre minimalista

Thornton Wilder, l’autor el text original, proposa que l’obra es porti a escena sense escenografia ni utillatge, i que sigui a través de la mímica que els personatges es relacionin amb la quotidianitat. A banda d’unes taules i unes cadires, els intèrprets ho construeixen tot a través de la gestualitat i, per tant, l’espectador ho haurà de completar amb la imaginació. “És una idea que fins i tot en cinema, a Dogville, també passa: és una aposta per reforçar el costumisme justament eliminant els objectes”.

Malgrat ser un espectacle molt representat als Estats Units i molt popular en el món del teatre amateur i en escoles de teatre, pel gran nombre de personatges que té,  aquesta és la primera vegada que es podrà veure el muntatge a Catalunya en teatre professional. El repartiment, encapçalat per Rosa Renom, compta amb un elenc de 15 intèrprets: Guillem Balart, Jenny BeacraftRosa BoladerasTai FatiOriol GenísPaula MaliaCarles MartínezBiel MontoroLluís OliverMercè PonsXavier RipollIsabel RocattiJosep Sobrevals i Albert Triola.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!