La Nau Ivanow celebra 25 anys, una fàbrica de creació referent per a les companyies

Redacció

Aquest any 2022 la Nau Ivanow celebra 25 anys com una fàbrica de creació referent per a moltes companyies. Un espai que treballa per dignificar les condicions de treball de les companyies, facilitar els procesos de creació, la mobilitat dels projectes i la internacionalització de les companyies.

El seu objectiu és donar resposta, a través de les residències, a les necessitats de les companyies, en especial aquelles més joves i emergents. També aposten per treballar amb el territori, entés com un espai obert on les comunitats viuen els procesos creatius de manera participativa.

Breu història de la Nau Ivanow

L’any 1959, l’arquitecte Jordi Figueres Anmella va projectar la fàbrica de Pintures Ivanow en un solar industrial del barri de la Sagrera. L’edifici va ser inaugurat el 1968.

Arran del creixement del negoci l’empresa es va traslladar a la Zona Franca i l’edifici de la Sagrera va ser llogat a diverses empreses del sector tèxtil, fins que l’any 1997 la va adquirir l’arquitecte i fotògraf Xavier Basiana per establir-hi el seu estudi professional i desenvolupar-hi un centre cultural.

L’any 1998 neix la Nau Ivanow com a nou espai per a la creació, producció i difusió de la cultura contemporània. La Nau Ivanow s’emmarca dins el projecte de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona des del 2010 i és gestionada per la ‘Fundació Sagrera’ des del 2006, tot prenent el relleu de l’Associació Cultural La Nau Ivanow.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!