CIRC

La fira de circ Trapezi torna als carrers de Reus

La Fira del Circ de Catalunya torna del 10 al 14 de maig amb les millors propostes de circ català i internacional

Redacció

La Fira Internacional de Circ de Catalunya, Trapezi, torna al carrer per retrobar-se amb el públic del 10 al 14 de maig. Reus es convertirà un any més en l’epicentre del món del circ proposant en aquesta 27a edició una programació variada que inclourà una cinquantena de propostes.

L’edició 2023, que estrena nova direcció amb Cristina Cazorla i Alba Sarraute, s’inaugurarà amb l’actuació de la companyia tarragonina MuTa i el seu espectacle introspectiu Corcs. Un muntatge distòpic que reflexiona sobre les dualitats de l’ésser humà i el seu entorn, així com sobre la seva capacitat de transformació individual i col·lectiva.

Alguns noms internacionals

Aquest any, la Fira també inclourà propostes de diverses parts del món. Un exemple és la companyia francesa Cirque Pardi!, que portarà a Reus l’espectacle Rouge Nord, una obra cinematogràfica fresca que combina les tècniques circenses d’alt risc amb un encantador univers mecànic que recorda Quentin Tarantino i Wim Wenders. També es presentarà la companyia Le G. Bistaki i el seu espectacle Baïna[na], que és una sàtira que reflexiona sobre la relació de les persones amb els diners i el poder.

Altres companyies internacionals que participaran són My!Laika, que presentarà Winter un espectacle que parla sobre l’estupidesa; Les Enfants Sérieux, amb Happy Apocalypse To You, un duo que combina clown, màstil i scratching; la companyia Midnight, presentarà US un espectacle inspirat en la quotidianeitat i les passions comuns; i la companyia Seon portarà Infinit, una proposta d’humor existencialista que posarà en qüestió la nostra pròpia essència.

L’aposta pel talent local

El Trapezi tindrà en la seva programació d’aquest any a companyies de tota Espanya i Catalunya. Entre el talent local destaquen peces com Després de tot de Psirc, que explora el gènere literari, Zloty de Pau Palaus, i Ambulant de La Fam, un homenatge als últims circs clàssics. També es presentarà Vetus Venustas de Cíclicus, dirigida per Leandro Mendoza, que destaca la importància de les persones grans en la societat. A més, s’inclouran altres companyies com Capicua, Chicharrón Circo Flamenco, Proyecto Tránsito, Zen del Sur, D’Click, Xabi Larrea i Roi Borrallas.

Un dels actes més esperat és el Cabaret, l’espectacle de circ contemporani producció de Trapezi que fusiona gran diversitat de tècniques circenses com: trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i l’acrodansa. Per arribar a tots els racons de Reus, el Trapezi també comptarà amb Adrian Schvarzstein i companyies i artistes itinerants. A més, hi haurà una programació especial per a nens amb companyies com Allégorie, Al Grano-Maintomano, Moi Jordana i Mumusic Circus. El festival culminarà amb la presentació de “Cabaret Oh Mamma!” a la Plaça Mercadal.

Més informació, imatges i entrades a trapezi.cat

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!