La cultura puja als terrats

Rubén Garcia

L’any 2013 va néixer a Barcelona: Coincidències, una associació que va apostar per noves experiències culturals i per crear noves connexions entre artistes i espectadors fora dels circuits habituals. D’aquesta bonica coincidència entre aquestes 9 persones en va sorgir aquella mateixa tardor: Terrats en cultura, un cicle que allibera el teatre, la dansa i la música surten dels teatres i auditoris i ens la porta en espais ideals per passar les tardes i les nits de bon temps, els terrats.

Aquesta setmana s’ha presentat la 6a edició amb una programació d’11 espectacles a Barcelona (6 de música, 3 de teatre i 2 de dansa) i 4 a L’Hospitalet de Llobregat. La programació d’enguany començarà el 20 d’abril a L’Hospitalet (amb motiu de les Festes de la Primavera) i el 4 de maig a Barcelona, i finalitzarà amb el Piromusical de la Mercè, amb parada, com sempre, al mes d’agost.

Pel que fa a la programació teatral, apostaran per obres com Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo, una comèdia romàntica del dramaturg irlandès John O’Donovan que es podrà veure per primer cop a Catalunya sota la direcció d’ Alberto Díaz (‘El llarg dinar de Nadal’, entre altres). També podrem veure 2 obres més avalades per un èxit de públic i qua han tingut una vida curta a l’escenari de la ciutat: Anna de Marc Torrecillas (estrenada a l’Àtic 22 del Tantarantana) i Hem vingut aquí a deixar les coses clares, una obra dirigida per Jordi Oriol (L’Empestat, entre altres) i basada en els articles satírics d’El perfum dels dies de Josep Maria de Sagarra. Als terrats però també i podrem veure moviment: tindrem l’oportunitat de reviure l’obra guanyadora del premi Moritz Fira Tàrrega 2017 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer, la peça s’anomena Conseqüències i la firma la companyia Moveo. Pol Jiménez, per la seva banda, presentarà: Agénero, una reflexió sobre el gènere a la dansa espanyola.

Els amants de la música també podran gaudir dels concerts de SidonieShuarmaDelaféCesk Freixas, Daniel Lumbreras o d’una vetallada especial que coincideix amb el Piromusical de la mercè amb la formació Donallop.

 

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!