La Beckett i Ràdio 4 estrenen ‘Sala 4’, el nou espai de radioteatre en català

Redacció

Ràdio 4 i la Sala Beckett produeixen un nou programa de radioteatre: Sala 4, un espai que emetrà fins al mes de juliol quatre obres de teatre contemporani de nova producció, que recuperarà obres de l’arxiu històric de RNE Catalunya, descobrirà la història del teatre a la ràdio a Catalunya i comptarà amb actors i actrius que han posat veu a algunes ficcions històriques.

El nou programa inclourà el cicle ‘Històries de l’altra banda, el radioteatre de la Sala Beckett’, que estrenarà aquestes quatre obres inèdites de 25 minuts. Sota la direcció de Sergi Belbel, l’espai comptarà amb les veus de David BagèsMiriam IsclaDavid Vert i Anna Ycobalzeta.

El 24 d’abril es va estrenar Turisme rural de Jordi Galcerán; el 22 de maig, Tensiòmetre de Cristina Clemente; el 19 de juny, Mala sort de Jordi Casanovas, i el 17 de juliol, Listen baby de Clàudia Cedó. Podeu escoltar els programes aquí.

A més de l’estrena d’obres originals, el programa recuperarà part de l’arxiu històric de RNE a Catalunya, com L’hostal de la glòria de Josep M. de Sagarra, Solitud de Víctor Català, Els condemnats de Baltasar Porcel, Antígona en versió de Salvador Espriu, El malalt imaginari de Molière, És perillós fer-se esperar de Josep M. Espinás, El pati blau de Santiago Rusiñol’ o Aquesta nit tanquem de Manuel de Pedrolo.

El programa descobrirà la història del teatre a la ràdio a Catalunya, com es crea l’ambient del radioteatre, la feina des de dins, quines eren les veus i les peces clàssiques, quin ambient es vivia a les gravacions i quin ha estat el ressò a l’audiència. També comptarà amb grans professionals històrics perquè expliquin les seves experiències viscudes en alguns dels seus enregistraments com Àngels Moll, Joan Pera, Carme Elias o Mercè Sampietro, entre altres.

Més informació:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!