Julio Manrique: “La reina de la bellesa de Leenane és un conte i, alhora, un cop de puny”

Redacció

La Perla 29 estrena la Biblioteca de Catalunya, el seu espai habitual, una nova producció pròpia. Es tracta de La reina de la bellesa de Leenane, un text de Martin McDonagh (La calavera de Connemara, Tres anuncis als afores), en aquest cas sota la direcció de Julio Manrique. En paraules del seu director, l’obra és “un conte i, alhora, un cop de puny. Una història molt dura però també molt tendra i commovedora”. La proposta està ambientada al petit poble irlandès de Leenane, a la comarca de Connemara, on viuen Mag Folan i la seva filla Maureen. Mare i filla conviuen a base de manipulacions enclaustrades a l’antiga casa familiar. Maureen passa els dies veient com la joventut se li’n va tenint cura de la seva mare. L’arribada de Pato y Ray Dooley sacsejarà la rutina de les Folan i farà incrementar encara més la tensió entre ambdues.

La reina de la bellesa de Leenane parla sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d’aquells que han vingut abans que nosaltres. L’obra forma part de la primera trilogia de McDonagh titulada The Leenane Trilogy que inclou La calavera de Connemara i The Lonesome West.

El muntatge està protagonitzat per Enric Auquer, Marissa Josa, Marta Marco i Ernest Villegas que s’han mostrat contents de poder formar part d’aquest projecte. En relació al to de l’espectacle, Manrique ha afegit que “hi ha molt d’humor negre, àcid i intel·ligent que és una de les característiques essencials de les obres de McDonagh”.

Aquest text es va estrenar per primera vegada a Barcelona el 1999 a la Sala Villarroel a mans de Mario Gas i amb una producció de Bitó. El repartiment de l’obra estava format per Montserrat Carulla, Vicky Peña, Àlex Casanova i Jacob Torres. Manrique ha fet referència a aquest muntatge del qual té un molt bon record com a espectador.

La reina de la bellesa de Leenane es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya del 12 de febrer fins al 14 d’abril.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!