Joel Joan parla de l’èxit, el fracàs, l’enveja i la rivalitat a ‘El gran comediant’

Redacció

L’actor i director Joel Joan estrena El gran comediant, el nou espectacle que ha escrit a quatre mans amb el també actor i guionista Héctor Claramunt amb qui ha compartit els seus darrers èxits com Escape RoomEl pare de la núvia i la sèrie El crac. L’obra narra una història entre dos amics i tracta temes al voltant de l’èxit, el fracàs, l’enveja i les rivalitats.


Els protagonistes d’aquesta història són en Llorenç, una gran estrella, i l’Ernest, un actor frustrat que amb 50 anys encara no ha aconseguit despuntar en el món de l’escena. Coincidint amb el darrer fracàs de l’Ernest, en Llorenç decideix parlar amb el seu amic sense complexos i animar-lo a tirar endavant fora del teatre, però en el darrer moment es fa enrere i opta per oferir-li un discurs motivador d’autoajuda. Això marcarà un punt d’inflexió, farà que les coses comencin a canviar, i la trajectòria de l’Ernest començarà a despuntar fins i tot més que la de Llorenç. Aquest fet desencadenarà enveges i convertirà aquesta competició entre amics en un qüestió de vida o mort.

“Moltes de les meves obres parlen de l’ego. El meu ego és el meu gran enemic, lluito contra ell a diari”, diu el protagonista de l’espectacle i afegeix: “El text parla de l’ego i del lloc on ens porta, és a dir, d’aquesta sensació de ser algú, de deixar petjada, de no passar desapercebut…”. A El gran comediant els autors han volgut parodiar als gran divos de l’interpretació: “A qualsevol edat es pot sentir enveja per l’èxit d’un col·lega”, diu Claramunt. “Jo vaig tenir èxit molt jove, em vaig convertir en una estrella de manera molt ràpida, i això m’ha comportat que fa 17 anys que vaig al psiquiatre amb tota la tranquil·litat del món”, explica Joel Joan en un entrevista al Diari Ara: “A l’obra faig una exageració de la majoria de divos del nostre món, no només de mi”.

Interpretada per Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso i Eduard Muntada, i el mateix Joel Joan, El gran comediant s’estrena al Temporada Alta de Girona i Salt i farà temporada al Teatre Goya, el mateix teatre que va veure néixer Escape Room, en cartell actualment al Teatre Condal.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!