Isabel Vidal, nova presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya

Andreu Rami

La gerent del Grup Focus, una de les principals productores d’arts escèniques de l’estat, Isabel Vidal, assumeix el càrrec de presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA). Vidal substitueix Bet Orfila, gerent de La Perla 29, que ocupava el càrrec de presidenta des de juny del 2016.

El projecte amb què ha guanyat la direcció de la patronal del teatre català contempla entre les seves principals línies d’actuació l’increment de l’assistència de públic a les sales, que en la  temporada passada es va situar en 2,3 milions de butaques (un 7,3% menys que el curs anterior) i amb una recaptació de 57 milions d’euros (un 9,5% menys). Segons va justificar l’anterior presidenta, la patacada que va portar a l’escena catalana als pitjors números des de la crisi econòmica va ser a causa de l’1 d’octubre i la consegüent tardor vermella per a la política catalana.

Isabel Vidal també vol dotar de major centralitat el teatre en els àmbits cultural, social, econòmic i polític, així com impulsar el desenvolupament del sector atenent a les noves generacions i sensibilitats dels agents teatrals.

La nova Junta proposada per Isabel Vidal inclou representants de teatres de totes les dimensions i productores, amb la vicepresidència de Maria José Balañá (Grup Balañá) i Marina Marcos (El Maldà) i Toni Albaladejo (Anexa). La secretària és absorbida per Marta Montalbán (Bitò Produccions). Les sales de territori tenen representació amb Joan Negrié (Sala Trono de Tarragona) a la tresoreria i Òscar Balcells (Teatre de l’Aurora) com a vocal. Completen la vocalía David Selvas (La Brutal), Bet Orfila (La Perla 29), i David Marín (Nau Ivanow).

ADETCA és impulsora de diverses activitats de  promoció del teatre com la Gala Catalunya Aixeca el Teló, els Premis Catalunya de Teatre i les accions pel Dia Mundial del Teatre.

Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!