Impro Sharana, la unió de Shantala i Ferran Savall

Mercè Rubià

El talent, la tècnica i el coneixement de Shantala i Ferran Savall al servei de la improvisació i la llibertat a Impro Sharana. Aquest cap de setmana al Mercat de les Flors.

TEATRE_BARCELONA-impro_sharana_0

Un dels eixos d’aquesta temporada el Mercat de les Flors és la trobada entre artistes ben diversos per crear nous espectacles a partir de la posada en comú de diferents estils, danses, ritmes i sons. Ferran Savall i Shantala Shivalingappa es van conèixer ja fa 10 anys i van col·laborar per primera vegada el 2005. Dos anys més tard, Shantala va participar en un espectacle de dansa amb Pina Bauch i va triar la música de Savall per acompanyar el seu solo. I encara el 2008 i el 2010 es van tornar a trobar a França i Itàlia. Eren, doncs, dos convidats obligats a la temporada.

I què és el què oferiran? “L’espectacle encara és un misteri”, diu Shantala. “Busquem crear un espai on puguem dialogar artísticament cadascú amb el seu llenguatge. Hi ha bastants moments en què els músics encara no saben ni què tocaran”, explica Savall, que assegura que és la manera de mantenir la frescor de l’espectacle. Tot i això, sí que és cert que “hi ha uns punts sòlids en un espai informal i d’improvisació còmoda”, reconeix la coreògrafa. “En la meva experiència en la dansa contemporània les improvisacions no són naturals, però amb aquesta trobada amb el Ferran he provat de trobar una estructura de qualitat de moviment amb la música i deixar la resta lliure”. La clau es troba, per ella, en estar atent al que t’envolta, “la improvisació demana concentració i confiança i treballar molt, a mi la llibertat m’arriba després de treballar molt”.

Savall explica que “no fixarem la idea fins que siguem a l’espai perquè aleshores serà casa nostra”. “Buscarem el diàleg amb la mateixa dansa i la música. No sabem on, com, la posició, però sí les atmosferes i els ambients, la sensació de llibertat i l’espontaneïtat”.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!