Ferran Utzet dirigeix una obra sobre la vida de les dones a les colònies tèxtils

Redacció

Arriben a escena les colònies tèxtils catalanes amb l’obrainspirada en el llibre El silenci dels telers d’Assumpta Montellà. L’espectacle, que porta el mateix títol, és una adaptació d’Anna Maria Ricart i dirigida per Ferran UtzetEl silenci dels telers torna al Maldà del 25 de gener al 13 de febrer.

La productora i impulsora del projecte, l’actriu berguedana Maria Casellas, té la voluntat de donar veu als testimonis de moltes dones que van treballar a les fabriques i mostrar el dia a dia de la vida a la colònia. Una realitat que li toca molt de prop, ja que la seva mare i les seves dues àvies hi treballaven. “Volia parlar de les històries petites que s’amaguen darrere de la Història, darrera les màquines, històries d’un món jerarquitzat i obedient que contrastava amb la naturalesa salvatge i feréstega de la zona”, comenta l’actriu i impulsora del projecte.

La peça és una ficció protagonitzada per dues veus femenines, la Carme i la Pilar, interpretades per la Maria Casellas i l’Andrea Portella, i transcorre al llarg de 100 anys de la història del país. Amb elles, l’espectacle reviu el dia a dia del món en miniatura que eren les colòniesi parla de les petites històries de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques.

El silenci dels telers és un espectacle on el protagonisme recau en aquelles dones treballadores de les quals mai no parlem, però que sense elles no seriem on som.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!