Ferran Utzet dirigeix una obra sobre la vida de les dones a les colònies tèxtils

Redacció

Arriben a escena les colònies tèxtils catalanes amb l’obrainspirada en el llibre El silenci dels telers d’Assumpta Montellà. L’espectacle, que porta el mateix títol, és una adaptació d’Anna Maria Ricart i dirigida per Ferran UtzetEl silenci dels telers torna al Maldà del 25 de gener al 13 de febrer.

La productora i impulsora del projecte, l’actriu berguedana Maria Casellas, té la voluntat de donar veu als testimonis de moltes dones que van treballar a les fabriques i mostrar el dia a dia de la vida a la colònia. Una realitat que li toca molt de prop, ja que la seva mare i les seves dues àvies hi treballaven. “Volia parlar de les històries petites que s’amaguen darrere de la Història, darrera les màquines, històries d’un món jerarquitzat i obedient que contrastava amb la naturalesa salvatge i feréstega de la zona”, comenta l’actriu i impulsora del projecte.

La peça és una ficció protagonitzada per dues veus femenines, la Carme i la Pilar, interpretades per la Maria Casellas i l’Andrea Portella, i transcorre al llarg de 100 anys de la història del país. Amb elles, l’espectacle reviu el dia a dia del món en miniatura que eren les colòniesi parla de les petites històries de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques.

El silenci dels telers és un espectacle on el protagonisme recau en aquelles dones treballadores de les quals mai no parlem, però que sense elles no seriem on som.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!