EN FAMÍLIA

Els epicentres familiars del Grec 2023

La plaça de Margarida Xirgu i el SAT! es converteixen en els pols de les propostes familiars que programa aquest any el festival Grec

Redacció

La Xirgu

A més de ser escenari de l’espectacle de circ metafísic L’absolu que presenta Boris Gibé i la Cie Les Choses de Rien, la plaça de Margarida Xirgu esdevé enguany un dels epicentres per al públic familiar del Grec. Acull espectacles ideals per veure amb la canalla, però també inclou uns concerts per a públic gran i menut i tallers per aprendre i divertir-se a la vegada. I tot de manera gratuïta!

Dimecres 5, 12 i 19 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: Jardí Frufrú 
Grups cada 30 minuts
[a partir de 3 anys]

En aquest indret màgic, tot és possible. Vols estendre el teu cos i amplificar-lo al màxim? Vols ser de qualsevol manera i ocupar l’espai com mai haguessis pensat? Aquest és el teu lloc! Un joc de dansa, particularitats i diferències.

Del 5 al 8 de juliol, a les 18.30 h
Activitat: Playscape Deluxe: Paisatge de joc
[1 a 6 anys]

L’artista Cathy Bertel es va inspirar en les clàssiques boles de decoració nadalenca per tal de crear aquesta experiència, en la qual les boles han crescut i són més grans que els nens i nenes que s’asseuen a sobre. Els veureu circular entre unes estructures escultòriques fetes de pneumàtics, teixits elàstics… i ganxet!

Del 6 al 8 de juliol, a les 18.30 h
Ramat simfònic
Moon Ribas i Quim Girón
[per a tots els públics]

Ramat Simfònic invoca el sentit gregari i l’instint animal de l’ésser humà que inspira el moviment dels dos intèrprets principals.  Deixeu-vos portar, moveu-vos pel vostre instint, i si accepteu portar un dels altaveus, gràcies al vostre moviment el so pot desplaçar-se per l’espai i acabareu interpretant una composició sonora en moviment. Més informació:

Dimecres 12 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: Orkestrònica
[per a tots els públics]

Materials recuperats són la matèria primera dels instruments musicals de creació pròpia que han inventat els membres d’aquesta companyia. Amb ells han creat una instal·lació interactiva que us permetrà experimentar amb la música i els sons i crear espais i atmosferes sonores. Fareu un recorregut ple de sorpreses, un diàleg sonor en el qual una dotzena d’artefactes peculiars faran que passeu una molt bona estona.

Del 13 al 15 de juliol, a les 18.30 h
Hohihu. L’horrible història de la humanitat
Farrés Brothers i Cia.
​[a partir de 7 anys]

Les excavacions deixaran al descobert bombes, espases, armes i altres artefactes hostils. A mesura que aprofundeixen en les capes de la història, anirem veient que la destrucció forma part inherent de la humanitat i que som una de les poques espècies del planeta que, en lloc de protegir-se, s’autoaniquila. És una realitat tan dura que no ens queda més remei que contemplar-la amb humor.  Més informació:

Dimecres 19 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: Contes a 2 metres
[per a tots els públics]

En aquesta instal·lació narrada dedicada a la cultura oral trobareu una narradora que explica contes… a cau d’orella. Veniu sols, en parelles o en grup, repartiu-vos al voltant del cercle dibuixat al terra i no perdeu l’ocasió d’escoltar els relats fascinadors que té per a vosaltres.

20, 21 i 22 de juliol, a les 18.30 h
Concert: Música en família amb Heavy per xics, Lali Begood i Pep López
[per a tots els públics]

Com sona Raimon a ritme d’Iron Maiden? A què sona el Love’n’Roll de la Lali Begood? Més informació:

SAT! Sant Andreu Teatre

L’altre gran pol de les activitats familiars serà el SAT! Sant Andreu Teatre on s’ha programat dos espectacles imperdibles:

12 i 13 de juliol 
Dins el cor del món
A partir de 10 anys

Un espectacle de Engruna Teatre que indaga en la relació de l’ésser humà amb el seu entorn en una proposta basada en la novel·la La mujer que buceó dentro del corazón del mundo, de l’autora mexicana Sabina Berman, i que compta amb la dramatúrgia de Denise Duncan i Mireia Fernàndez.

19 i 20 de juliol
Jo soc d’aquí
A partir de 10 anys

Dansa i música dialoguen i s’entrellacen, i van mostrant el conjunt d’un veïnat que es troba als terrats, finestres, patis, galeries, balcons i habitatges, oberts a la connexió i a la comunicació. Un espectacle de dansa que mostra com, malgrat les diferències, el contacte i la convivència fan comunitat. 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

El Grec en família desplega el seu encant

El Grec en família desplega el seu encant

La música, el teatre i el clown conqueriran altres escenaris de la ciutat per captivar grans i petits amb sons, ritmes i somriures. Després d’estrenar (i petar-ho) amb el nou […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!