Amics de l’Òpera de Sabadell celebren 40 anys d’història amb ‘Don Pasquale’

Redacció

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, fundada l’any 1982 per impulsar un festival d’òpera al Vallès Occidental, inici els actes de celebració dels seus 40 anys d’història amb una nova producció: Don Pasquale, de Gaetano Donizetti, que s’estrenarà el 16 de febrer al teatre municipal de La Faràndula de Sabadell i farà gira per set ciutats dels país. Es tracta d’una òpera buffala italiana en què combina moments de comèdia amb d’altres de més profunds, fet que la converteixen en una de les més reeixides del segle XIX.

Fragment de ‘La Traviata’ d’Amics de l’Òpera de Sabadell

L’entitat també està treballant en la producció d’altres propostes per al seu aniversari, com el Rèquiem de Verdi, Rigoletto, La casa de Bernarda Alba o Don Giovanni, així com un esdeveniment commemoratiu al desembre.

40 anys portant l’òpera per tot Catalunya

L’entitat, al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, va impulsar un circuit d’òpera estatal arribant avui en dia a una dotzena de ciutats de Catalunya. Una fita pionera en un moment en el que l’únic institució operística a Catalunya era el Gran Teatre del Liceu.

L’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana

Amb l’objectiu de divulgar l’òpera i descobrir nous valors, , durant aquests 40 anys, el Amics de l’Òpera de Sabadell han realitzat 875 representacions a Sabadell, Badalona, Barcelona, Blanes, Cap Roig, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, LLeida, Manresa, Mataró, Olesa de Montserrat, Reus, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sitges, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladecans i Vilafranca del Penedés. Fora de Catalunya també han estat present a escenaris d’Andorra, Murcia, Jerez de la Frontera, Oviedo i Montevideo (Uruguai).

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!