El festival TNT renova, un any més, la seva aposta per la innovació i els nous formats

Rubén Garcia

Amb la voluntat ferma d’apostar per la cultura i per la creació escènica contemporània, el festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha presentat la seva 13ena edició que se celebrarà del 9 a l’11 d’octubre a la ciutat de Terrassa, la primera de la nova etapa del festival amb Marion Betriu al capdavant.

El festival d’arts vives i nous formats presentarà en 10 espais diferents fins a 15 espectacles de creadors i creadores contemporànies, dels quals 5 són estrenes. El festival egarenc renova un cop més el seu recolzament a les creacions innovadores que impulsin nous formats. Ecologia, desigualtat, gènere, diversitat o l’hegemonia de les noves tecnologies són algunes de les temàtiques que abordaran els artistes programats.

‘Spiritual Boyfriends’ de la coreògrafa Núria Guiu, relaciona ioga, desig i poder

S’hi podran veure projectes comunitàris, creats des de la ciutadanis, com Vincdesdevenir la nova creació del coreògraf Quim Bigas que, neix fruit d’una sèrie de trobades amb adolescents del col·lectiu LGBTQI+ de Terrassa. Hi haurà propostes de mitjà format amb poc aforament d’espectacles com l’espectacle itinerant Brilliant Corners d’Orquestina de Pigmeos, una pel·lícula imaginada a temps real amb la complicitat dels espectadors; Archivo de Serrucho, una instal·lació de teatre immersiu; o Corpus de Xavier Bobés, un espectacle-concert de teatre que parla poèticament del vincle del cos amb la natura.

Escena de l’espectacle ‘It don’t worry me’ d’ATRESBANDES

El TNT segueix apostant pels creadors i creadores que porten a escena temes que commouen l’actualitat política i social. És el cas dels espectacles Explore el jardín de los Cárpatos el més nou de José y sus hermanas, al voltant del turisme massiu com a motor econòmic del nostre país; Light years away d’Edurne Rubio, que revisa la memòria històrica a partir del seu material autobiogràfic; Massa diva per a un moviment assembleari, el debut de Juana Dolores amb el qual la jove poeta ret homenatge al paisatge perifèric de Barcelona, reivindicant la deslocalització com a camp de batalla i territori artístic. També formen part d’aquest grup, Spiritual Boyfriends de Núria Guiu, que relaciona ioga, desig i poder; Teatro Amazonas d’Azkona & Toloza que mostra les noves formes de colonialisme actuali It don’t worry me d’ATRESBANDES, que posa sobre la taula les tensions existents entre l’art i la correcció política des d’un punt de vist crític i irònic.

Descobreix tota la programació del festival TNT de Terrassa aquí.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!