El TNC representarà un espectacle basat en ‘La consagració de la primavera’ de Stravinski

Redacció

El Teatre Nacional de Catalunya representarà l’espectacle Consagració de la Primavera durant els dies 14 i 15 d’abril. Es tracta d’un muntatge musical que, amb la col•laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya, combina una peça de text i música (Balena Blava) amb un mostra orquestral de La consagració de la primavera d’Stravinski, composició del segle XX molt influent en la música contemporània.

El fragment Balena blava és una obra de nova creació escrit per Victoria Szpunberg i amb música composada per Raquel García-Tomás. Segons Szpunberg, “el text és un sol·liloqui d’una directora que rep la informació que li informa que té un alumne que ha entrat al grup de la mort d’un joc d’Internet anomenat Balena blava i està a punt de suicidar-se”. D’aquesta manera, reflexiona sobre un dels jocs virtuals més macabres de l’era actual amb una història també influida, parcialment, per l’atemptat terrorista de l’any passat a Barcelona i la carta que va escriure la professora de Ripoll.

Xavier Albertí ha estat l’encarregat de dirigir-la aquesta barreja de paraula i música on la idea de sacrifici planeja tant en el clàssic rus com en el nou text escrit per l’ocasió. De fet, l’autora estableix un paral·lelisme entre el relat fictici i la realitat del joc virtual que, pren com a objectiu passar una sèrie de proves en les que el suïcidi és sinònim de guanyar.

Albertí ha explicat que l’obra “genera una reflexió profunda sobre els sistemes educatius”, i que la música s’ha adaptat a la crisi del “personatge intern”. Per a ell, “veure més de 100 músics tan joves tocant sobre l’escenari amb un nivell tan alt és sorprenent i extraordinari”. Finalment, ha afegit que “una vegada haguem sentit Balena blava, no tornarem a sentir La consagració de la primavera de Stravinski amb les mateixes orelles”.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari