NOVA TEMPORADA

El Teatre Lliure centra la seva nova temporada en grans clàssics

La programació inclou 'Hedda Gabler' d'Àlex Rigola, 'Les amistats perilloses' en una revisió de Carol López, 'Yerma' dirigida per Juan Carlos Martel, i un Arthur Miller sota la mirada de David Selvas

Rubén Garcia Espelta

Després d’una època incerta fruit de la pandèmia de la COVID-19 i la pèrdua generalitzada d’espectadors, el Teatre Lliure aposta per la imaginació i a l’art per motivar al públic a reomplir les platees. Sota el lema Tanquem parèntesi… i que la imaginació broti, el Lliure presenta una programació escènica formada per 26 espectacles, dels quals 6 són produccions pròpies, 9 són coproduccions i 11 són espectacles convidats.

La programació inclou 9 estrenes absolutes i parlarà de temes universals com la maternitat, la malaltia, la família, l’ús i drets del planeta, la voluntat de viure, la resistència, la supervivència i la resiliència.

Pablo Messiez, David Selvas, Alberto San Juan i Carol Lòpez a Montjuïc

Montjuïc acollirà les grans produccions i els muntatges internacionals més impactants. Obre temporada el 10 d’octubre l’òpera-performance Sun & Sea, de les lituanes Vaiva Grainytė (llibret), Rugilė Barzdžiukaitė (direcció) i Lina Lapelytė (direcció musical), una proposta d’escenografia impressionant que convertirà la Sala Fabià Puigserver en una platja.

L’òpera ‘Sun & Sea’ transformarà l’escenari del Lliure en una gran platja

La seguirà l’adaptació de Yerma (18/11) de Federico García Lorca que Martel Bayod estrena amb espai escènic de Frederic Amat, l’actriu María Hervás com a protagonista i Raül REFREE a càrrec de la música. Catarina e a beleza de matar fascistas (28/12) del director portuguès Tiago Rodrigues, suspesa la temporada 19/20 per la COVID-19, i el darrer muntatge de Pablo MessiezLa voluntad de creer (28/12), que torna al Lliure després de l’èxit de Las canciones, tancaran el 2022.

‘Catarina e a beleza de matar fascistas’ del director portuguès Tiago Rodrigues

El 2023 començarà amb la quarta edició de Katharsis (18/01) i l’estrena de l’adaptació de Tots eren fills meus de Henry Miller dirigit per David Selvas amb Clàudia Benito i Emma Vilarassau com a protagonistes (22/02). Dues produccions belgues seguiran a continuació: Kingdom (31/03) de la directora i dramaturga Anne-Cécile Vandelem One Song (06/04) de la creadora Miet Warlop, de qui ja hem vist al Lliure Mystery Magnet After All Springville.

Acabarem la temporada a Montjuïc amb les adaptacions teatrals de dues novel·les d’èxit: AlbertoSan Juan presenta Lectura fàcil (12/04) de Cristina Morales i Carol López estrena Les amistats perilloses (18/05) de Pierre Choderlos de Laclos.

Jordi Prat i Coll, José y sus Hermanas, Àlex Rigola, Glòria Balañà o Atresbandes a Gràcia

El Lliure de Gràcia serà la sala de les companyies més joves i els creadors més experimentats que es permetin arriscar en els seus llenguatges. Marcarà el tret de sortida Fàtima (29/09) de Jordi Prat i Coll, que s’estrenarà al Festival Grec i amb Queralt Casassayas com a protagonista, seguida de dues companyies que tornen al Lliure: José y sus Hermanas, de qui ja vam veure Explore el Jardín de los Cárpatospresenta Concurso de malos talentos (10/11) i Chévere, recentment al Lliure amb N.E.V.E.R.M.O.R.E., ens du l’espectacle de teatre documental Curva España (7/12). Àlex Rigola estrena la seva versió de Hedda Gabler de Henrik Ibsen (29/12) abans que s’acabi l’any.

L’estrena de l’espectacle infantil RAVE (15/02) dirigit per Silvia Delagneau inicia el 2023 a Gràcia, que segueix amb Oasis de la impunidad (09/03), l’última creació dels xilens Marco Layera i La Re-Sentida, que tornen al Lliure després del seu èxit internacional Paisajes para no colorear. Dos espectacles catalans de nova creació clouen aquesta programació: Tot el que passarà a partir d’ara (29/03) amb direcció de Glòria Balañà i dramatúrgia de Joan Yago, i Desert d’Atresbandes, la companyia resident de la nova temporada del Lliure.

Consulta tota la programació del Teatre Lliure de Montjuïc aquí i dels Teatre Lliure de Gràcia aquí

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!