El teatre britànic a la pantalla de l'Icària

Mercè Rubià

El cinema Icària programa del desembre a març quatre obres del National Theatre Live: Frankenstein, A Streetcar Named Desire, Skylight i Of Mice and Men.

TEATRE_BARCELONA-frankenstein-REVISTA

La primera emissió serà Frankenstein, dirigida per Danny Boyle (Slumdog Millonaire) i protagonitzada per Benedict Cumberbatch (Star Trek, Sherlock) i Jonny Lee Miller (Trainspotting, Elementary). El mes de gener es podrà veure A streetcar named desire (Un tramvia anomenat desig), de Tennessee Williams, dirigit per Benedict Andrews i protagonitzat per Gillian Anderson (Expedient X, The Fall). La tercera obra serà Skylight el mes de febrer, un espectacle dirigit per David Hare (Billy Elliot) i protagonitzada per Carey Mullighan i Bill Nighy. I l’última serà l’exitosa producció de broadway Of mice and men, escrita per John Steinbeck, premi Nobel de Literatura i protagonitzada per James Franco (Spiderman i El origen del planeta de los simios) i Chris O’Dowd (La boda de mi mejor amiga i Thor: el mundo oscuro). Totes les obres s’emetran en versió original subtitulada en castellà.

El cinema del Poblenou ofereix així al públic barceloní la possibilitat de veure el millor teatre britànic a la gran pantalla, a través de quatre obres incloses al National Theatre Live, un programa nascut el juny de 2009 amb l’emissió de Fedra, protagonitzada per Helen Mirren, i que actualment arriba a 700 pantalles de cinemes de la Gran Bretanya i arreu del món. Tot i que la gran majoria de les produccions que s’emeten són del Royal National Theatre, s’hi han inclòs altres companyies i s’hi ha pogut veure el Rei Lear del Donmar Warehouse (el teatre de Covent Garden, Londres) i el Macbeth protagonitzat per Kenneth Branagh i Alex Kinston al Festival Internacional de Manchester.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Enllaç copiat!