FESTIVALS

El suport a creadores i el talent jove, els pilars del 21è Festival Escena Poblenou

Hi seràn presents noms com Ada Vilaró, Glòria Ribera, Comando Señoras o Marc Chornet formen part de la programació

Redacció

Del 20 al 23 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou amb una programació escènica que inclou 23 propostes escèniques contemporànies i compromeses amb la societat, innovadores i amb esperit crític. Un edició que continua apostant pel talent local, el suport a la creació i per una forta presència de dones creadores, de fet  6 dels espectacles estan creats i dirigits per dones i 10 són d’autoria compartida entre creadores i creadors.

Sota el lema ‘Obrim els ulls‘ el festival reivindica una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta.

Una programació amb forta presència de dones

La gran presència de dones en la programació és un dels segells de l’Escena Poblenou. Destaquen estrenes com S.O.S. d’Ada Vilaró, èxits com Parné de Glòria Ribera o apostes com Ritos de amor y guerra de Comando Señoras dirigit per Alicia Reyero que tancarà el festival.

A més, hi ha 10 espectacles d’autoria compartida entre creadores i creadors: Noves espiritualitats per a persones atees de la cia. Atzucac, un projecte escènic que neix de la voluntat d’indagar l’espiritualitat des d’una perspectiva atea o agnòstica; l’Assemblea de les arts escèniques de l’Última Merda Col·lectiu, forta aposta pel talent jove, una assemblea que pretén crear un espai de conversa oberta on tothom pugui reflexionar al voltant del que és ser artista; Zloty de la cia Pau Palaus que estrena a Barcelona aquest espectacle  de clown contemporani i música en directe; 724 forats de Marc Chornet, un espectacle que pren la forma d’un documental cinematogràfic amb música en directe; Khaled: camí de refugi de Martí Sancliment Solé, una instal·lació artística pluridisciplinar que parteix de l’experiència i el testimoni de set artistes migrants i refugiats de diversos països que narren els seus propis camins de refugi; o l’espectacle familiar Bichos do Brasil de la companyia Pia Fraus, entre altres.

Els embrions escènics

El festival continua apostant pel suport a la creació amb el seu projecte Embrions, que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Aquest any, es podran veure els treballs Idòfona de Joan CatalàNoves espiritualitats per a persones atees de la companyia AtzucacTodo esto era campo de Unaiuna i, Alek & Sophie de Baal. 4 propostes que s’estrenaran al festival i que es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!