El MNAC celebra el Dia de la Dona amb teatre íntim

Redacció TeatreBarcelona

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), en coŀlaboració amb l’Institut Català de les Dones, celebra el Dia Internacional de la Dona el 8 de Març amb 6 representacions de teatre íntim que es van repetint a diferents sales del museu, sota el nom de Clandestines per Destí. El visitant les descobrirà mentre fa el recorregut, a partir de les 11h fins a les 15h. L’espectacle està inclòs amb la entrada del museu i les dones tindran accés gratuït també al museu.

La companyia AmagatTeatre interpretarà fragments literaris que tracten temes com la immigració femenina, la medicalització i fredor del part en l’actualitat, la sida, l’anonimat de les escriptores al passat, i el lesbianisme.

TEATRE_BARCELONA-mnac_revista_1.jpg

Clandestines per Destí

El naufragi ha estat total. Però ha estat d’una simplicitat absoluta. Ho saps per què? Cap tempesta, cap lluita, cap resistència. Cap maniobra de destresa marinera. Cap avís del capità. Cap avís. Cap alarma. No hi ha hagut cap gran onada. Res que tingués a veure amb el mar. El mar és innocent.”

Avui en dia moltes dones segueixen vivint en un estat de “clandestinitat” a tots nivells, independentment de la classe social: és una clandestinitat transversal. Són clandestines quan pateixen per la seva vida i s’han d’amagar; quan han d’amagar el propi cos o quan han d’ostentar-lo per sobreviure o per arribar a posicions de poder. Són clandestines quan s’han de sotmetre a la voluntat dels seus pares, marits i fills.

És el seu destí? El que la societat ha triat per a elles? Poden sortir de la clandestinitat i afirmar les seves identitats?

La tria de textos curts, d’una durada de 10-15 minuts, és un viatge a través de la literatura, teatral o no, d’aquestes dones dibuixades per qui li ha volgut donar veu.

Trobareu tots els detalls a la web del MNAC.

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Enllaç copiat!