El Maldà alberga una obra que trenca el tabú dels abusos intrafamiliars

Després de 'Alhayat o la suma dels dies', La Viciosa torna amb 'Qui no s'atreveix a tremolar', proposta teatral amb la qual manté el seu compromís amb la realitat social

Redacció

Després de l’èxit de crítica i públic del seu primer espectacle, Alhayat o la suma dels dies, la companyia La Viciosa estrena a El Malda la seva nova producció Qui no s’atreveix a tremolaruna proposta que porta a escena la història de tres generacions de dones d’una mateixa família per parlar d’abusos intrafamiliars, de pors heretades i de salut mental.

Carmela Poch, Bàrbara Roig i Manar Taljo, protagonitzen la peça

Les pors i els traumes s’hereten?

Sota la direcció d’Aura Foguet Seguí (també autora de la peça), les intèrprets Carmela Poch, Bàrbara Roig i Manar Taljo exploren, en una obra lluminosa, onírica i submarina, com el trauma pot heretar-se generació rere generació. A Qui no s’atreveix a tremolar la Rita – protagonista de l’espectacle -, qui ha estat hereva d’abusos, fa un viatge intergeneracional per les dones de la seva família que l’obliga a qüestionar-se els patrons apresos i repetits en el seu entorn, així com a destapar actituds i descobrir agressions que fins a aquest moment s’havien mantingut ocultes dins l’ecosistema familiar. Aquest trajecte també esdevindrà un camí cap a la sanació, l’alliberament i l’empoderament d’ella, pèro també de les dones que la precedeixen.

L’espectacle busca que la imaginació, la poesia i la bellesa estiguin per sobre de la foscor intrínseca de la història tot situant com a teló de fons el mar, espai on tot es pot dir, imaginar i somiar: “Aquest mar ens dona una narrativa molt més lluminosa i aporta aire a la proposta”, explica Foguet: “La història ja és prou crua, i a través del mar és des d’on la Rita s’adreça directament al públic perquè aquest pugui navegar per les emocions més profundes sense caure en el desànim”.

La Viciosa, en la seva línia de fer teatre compromès amb la realitat social, proposa un espectacle que porta a escena els abusos infantils intrafamiliars, amb l’objectiu d’anar més enllà d’un cas particular, per abordar el tema com un problema col·lectiu: “El tema que tracta l’obra es planteja com un problema estructural, per tal que les pors i els traumes derivats d’abusos no s’heretin n’hem de començar a parlar, i que cal posar de relleu les malalties mentals”, explica l’actriu Manar Taljo: “És necessari trencar amb el que s’entén com a família i casa per reconstruir-ho d’una altra manera”.

Qui no s’atreveix a tremolar és una proposta, que es podrà veure del 4 al 29 de maig a El Maldà. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!