Els teatres seguiran oberts però amb una reducció del 50% de l’aforament

Rubén Garcia

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat durant els 15 proxims dies les noves mesures per frenar l’augment de nous contagis de Covid-19.

Els teatres podran seguir oberts fins a les 23h, però hauran de reduir el seu aforament al 50%, els espectadors hauran d’estar asseguts, les seves dades registrades i els seus seient serà preassignat. També inclou altres restriccions com la limitació de l’activitat dels bars i restaurants al menjar per encàrrec i potenciar l’ús del teletreball.

Estem davant d’un moment complicat, cal actuar ara per evitar un nou confinament“, ha comentat el vicepresident Pere Aragonés i afegeix que cal limitar “la mobilitat i totes aquelles activitats amb interacció social i fomentar el teletreball“. Les mesures entrarien en vigor aquest divendres 16, però caldria abans l’aprovació judicial.

Són unes mesures dràstiques però necessàries“, comenta la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i que han de “permetre frenar els nous contagis“. La resolució anirà acompanyada de noves mesures per mirar de pal·liar els efectes econòmics que tingui sobre els diferents sectors comercials, i que afectaran per exemple als lloguers.

El Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per la seva banda, ha puntualitzat que caldrà que els ciutadans modifiquen la seva manera de relacionar-se i limitar les activitats permeses només a la “bombolla de contactes de convivència” o a una “bombolla ampliada” amb un “contactes tancats“.

 

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!