El Festival Dansat més divers que mai

Redacció

La quinzena edició del Festival Dansat  arriba aquesta tardor del 19 al 27 d’octubre amb 6 funcions, 16 peces , 5 col·loquis i 2 tallers de dansa. Aquest 2019 el Festival continua la seva expansió al carrer, on arrencarà el dia 19 d’octubre amb dues peces curtes a la Pl. Orfila: Great Human de La Quebrá i Frontera de Miquel Barcelona. També a la Pl. Orfila el dia 26 es podrà veure Slapstick, una peça curta de la Cia. Mar Gómez.

Al SAT! s’hi ha programat quatre funcions més, tres de les quals són programes mixtes amb peces de diferents creadors de dansa contemporània, dansa urbana i flamenco. I és que el Dansat es dibuixa com un festival eclèctic i, en aquesta edició, cada dia el festival explora un estil diferent: “ens hem inspirat en la línia del metro – un mitjà de transport que molts dels espectadors utilitzen per acostar-se al SAT!- i cada dia proposem aturar-nos a una estació que permeti explorar unes tendències concretes de dansa contemporània, flamenco i/o dansa urbana” explica Oscar Rodríguez, director del SAT!

Així, el divendres 25 es presentaran les companyies que formen part del projecte ALIANSAT 2019-2020 en una única funció anomenada Tram ALIANSAT en què s’encadenaran set peces curtes de dansa contemporània: Wonderland de Meritxell Checa, Vaivé de Miquel Barcelona, Morir no corre prisa i Entre tu i jo de Mar Gómez, The Kiss & The Pietá de La Taimada, La Jamalara del Tratano de Paloma Muñoz i Great Human de La Quebrá. El dissabte 26 les joves companyies Cia. Nouvas i The Jokerz protagonitzen un programa mixt dedicat a la dansa urbana: Línia Urbana. I el diumenge 27, el Dansat clausura amb el programa mixt de flamenco. A Estació flamenco es podrà veure la companyia Silencio Danza que presenta Contadoras de garbanzos, i Carmen Muñoz amb Estudio sobre la histeria.

Més enllà dels programes mixtos, l’espectacle que inaugurarà oficialment el festival serà Àer, de Laia Santanach el dijous 24 d’octubre a les 20.30h. Es tracta d’una peça que guanyadora del Premi Delfí Coloméque s’inspira en el contrapàs, una dansa tradicional de finals del s.XIX, per replantejar-la des d’una mirada actual, personal i subjectiva.

Després de totes les funcions al SAT! el festival convida a tots els espectadors a una trobada-col·loqui amb els coreògrafs i/o intèrprets al vestíbul del teatre.

El festival també compta amb activitats paral·leles amb rerefons pedagògic:  un taller d’introducció a la dansa contemporània impartit pel coreògraf Miquel Barcelona al llarg de tres divendres (4, 11 i 18 d’octubre) i un taller també introductori de la companyia Mar Gómez adreçat als alumnes de secundària de l’IES Dr. Puigvert de Sant Andreu.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!