El Dia Internacional de la Dansa farà ballar als barris de Barcelona

Rubén Garcia Espelta

Després de dues edicions organitzant el Dia Internacional de la Dansa en format digital a causa de la pandèmia, enguany l’Assocació de Professionals de la Dansa de Catalunya torna a celebrarar la dansa als carrers de Barcelona. El 29 d’abril els carrers de diferents barris de la ciutat es transformaran en l’escenari de tres propostes que han creat els coreògrafs Silvia Batet, Toni Mira i Miquel Barcelona.

Silvia Batet está assajant amb diverses entitats i escoles del barri de Sant Andreu per oferir un recorregut coreogràfic que s’inspira en la seva premiada peça Oblivion i que finalitzarà en un acte a la Plaça Orfila. Paral·lelament Toni Mira, el guanyador del Premi Nacional de Dansa 2010, treballarà amb diversos centres de creació i escoles de dansa del districte d’Horta-Guinardó per culminar en una acció participativa; mentre que el ballarí i corèograf Miquel Barcelona prepara una acció itinerant per diversos indrets del barri de Sants vinculats amb la dansa i la cultura industrial i reivindicativa del barri.

On celebrar el Dia Internacional de la Dansa?

Barri de Sant Andreu

19:00h Plaça Orfila // Actuació de les diferents escoles i entitats que intervenen en l’acció: Gemma Dansa, Herminia Espejo, Esbart Maragall i La Lírica de Sant Andreu.

19:15h Plaça Orfila // Inici i final d’una acció ballada itinerant

19:30h Plaça Orfila // Lectura de manifest a càrrec de Toni Jodar i Beatriu Daniel, d’Explica Dansa. El podeu llegir aquí.

Barri de Sants

17:00h Al Carrer Miquel Bleach, 32 // Actuació Due Teatre: La Turbo

17:45h Parc de la Espanya Industrial // Actuació de Bolívia Activa.

18:30h La Comunal al Carrer Riera d’Escuder, 38 // Actuació Miquel Barcelona, Oriol Mula i Manu Sabaté.

19:00h La Lleialtat Santsenca al Carrer d’Olzinelles, 31 // Assaig Obert de Get Back.

19:30h Can Batlló al Carrer de la Constitució, 19 // Lectura del manifest, pica-pica i actuacions del grup de ball en línia i sevillanes de l’espai.

Les transicions entre espais les guiarà La Precària (Irene Garcia).

Barri d’Horta-Guinardó

19:00h Plaça Meguidó // Acció ballada amb les diferents escoles i entitats que intervenen en el projecte: Escola Stage, Nunart Guinardó.

També podeu consultar aquí l’agenda d’activitats que es faran arreu de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!