El Circ du Soleil suspèn tots els espectacles i es declara en fallida

Andreu Rami

El circ canadenc acomiada el 95% dels seus treballadors per la caiguda d’ingressos arrel de la cancel·lació de tots els seus espectacles.

Els impressionants equilibris i acrobàcies del popular Circ du Soleil es traslladen a l’àmbit administratiu. La companyia d’entreteniment del Quebec ha abaixat temporalment el teló de tots els espectacles, fet que ha suposat l’acomiadament de 3.840 persones arreu del món. “Amb zero ingressos des del tancament forçat de tots els nostres espectacles a causa de la covid-19, la gerència va haver d’actuar de forma decisiva per protegir el futur de la companyia”, ha expressat el director executiu Daniel Lamarre.

Els canadencs, qui organitzaven 44 espectacles arreu del món i que mantenen l’estrena de Luzia a L’Hospitalet de Llobregat, ja es trobaven en seriosos problemes financers abans de la pandèmia pel coronavirus. Estudiats durant dècades com un exemple de model de gestió, abans de la crisi del coronavirus arrossegava un deute de 815 milions d’euros, als que s’han sumat el reemborsament d’uns 150 milions de dòlars d’entrades anticipades per a funcions cancel·lades.

Cirque du Soleil ha assenyalat que té “la intenció de tornar a contractar una substancial majoria de treballadors acomiadats quan ho permetin les condicions econòmiques, un cop es cancel·lin els tancaments obligatoris i es puguin reiniciar les operacions”. Els 6 espectacles de Las Vegas i Drawn to Life, una peça creada pel parc d’atraccions Disney Orlando, esperen reprendre les representacions abans que la resta i no es veuran afectats pels acomiadaments. A Europa l’aturada s’allargarà, com a mínim fins a l’octubre, quan tenen les primeres entrades a venda per a les representacions de Corteo a Oslo.

El govern del Quebec surt al rescat

Les institucions canadenques injectaran 200 milions de dòlars (178 milions d’euros), per salvar la companyia. Aquesta se suma a l’aportació dels altres tres companyies inversores, l’estadounidenca TPG Capital, la xinesa Fosun Capital Group i la institución financiera Caisse de dépôt et placement du Québec, aportarán 100 milions de dòlars (89 milions d’euros).

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!