Tot el que necessites per anar al teatre

El Circ Cric es vol convertir en el nou epicentre del circ al sud d’Europa

23 setembre 2020
n

Al 2021 el Circ Cric complirà 40 anys d’història i per celebrar-ho Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, ànimes del projecte, han presentat aquesta setmana un nou projecte de futur per al Circ Cric en una reunió inèdita amb diferents institucions del país, com la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona, i d’altres més locals, com alguns ajuntaments i consells comarcals de la zona.

La intenció dels impulsors del Circ Cric és convertir l’actual projecte, situat a Sant Esteve de Palautordera, en un espai i punt de trobada per al impuls del circ al país. El nou projecte presentat a les administracions gira al voltant de 5 eixos: la creació amb l’acolliment d’una vintena de companyies a l’any; l’exhibició amb una programació estable; la formació des de cursos bàsics, passant per casals d’estiu fins a masterclass, la producció d’espectacles, i finalment, la natura amb el Montseny com gran protagonisme, per explorar la interrelació entre cultura i paisatge, des del respecte, la sostenibilitat i l’afany pedagògic.

El projecte està pensat per “possibilitar el naixement i l’emergència de projectes artístics de creadors i companyies de circ, potenciar l’exhibició i la producció espectacles de circ en vela i la creació de números a realitzar-se tant en espais i estructures eventuals de qualitat com en espais teatrals“, comenten Montse Trias. La iniciativa també inclouria un viver per impulsar projectes, fomentar la interrelació entre disciplines i la creació de nous equips de professionals. “Volem exercir de pol de circ al sud d’Europa“, comenta Mateu.

Entre els objectius d’aquest nou epicentre del circ hi ha la connectar i crear sinèrgies amb altres equipament de circ a nivell nacional i europeu i posar en relleu el valor artístic, històric, social i cultural del circ que es fa a Catalunya.

La fórmula que s’ha presentat preveu la creació d’una fundació o associació, amb un equip professional estable i un consell assessor extern. El 40% del projecte s’ha de finançar amb recursos propis i la resta, amb aportacions públiques.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari