‘Dramawalker’, un passeig audio-teatral pel barri del Poblenou

Redacció

Les grans històries viuen en la quotidianitat, en el proper, a les places, als bars, a la gent que ens trobem pel carrer i, aquesta idea, és la que vol reivindicar el projecte Dramawalker, impulsat per la Sala Beckett i el Centro Dramático Nacional.

La iniciativa, que també es podrà fer a Madrid i Santiago de Compostel·la, consisteix en una sèrie de ficcions geolocalitzades elaborades a partir d’històries dels ciutadans. Es tracta d’un passeig àudio-teatral per diferents indrets del barri del Poblenou, amb històries escrites a partir de les vivències que els veïns han compartit amb els dramaturgs participants.

Dramawalker permet als espectadors, tot fent un passeig àudio-teatral, conèixer la història d’alguns indrets d’aquest popular barri des d’una perspectiva diferent: a partir de les històries i llegendes que les veïnes i veïns han explicat cinc professionals de la dramatúrgia, Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig, Mercè Sarrias Joan Yago, i que interpretaran les veus d’actrius i actors com Mercè AránegaElena Tarrats, Quim Àvila, Jofre Borràs o Vanessa Segura, entre altres.

El projecte, que parteix de l’essència del radioteatre, pretén construir una història comunitària creada pels mateixos veïns, potenciant el seu vincle emotiu i identitari i acostant a la resta de la ciutadania a un nou mapa de vivències per descobrir.

Quan ho puc escoltar?

Tot i que Dramawalker està ja disponible on-line, els dies 14, 21 i 28 de juliol a les 19h els autors de les obres acompanyaran el públic durant l’itinerari sonor, el punt de partida serà la Sala Beckett. Accedeix aquí a les històries.

Com funciona Dramawalkers?

El funcionament de Dramawalker és molt senzill. Heu d’accedir a aquest web (clic aquí), mirar el mapa i escollir quin lloc vols visitar per poder escollir quina de les 5 ficcions has d’escoltar amb els seus respectius capítols. Cada ficció està identificada amb un color diferent. Ah! i no t’oblidis els auriculars.

Quines ficcions puc escoltar?

Dramawalker Poblenou està format per aquestes 5 històries:

  • Coloms, de Sílvia Navarro amb Anna Carreño i Roger Vidal.
  • La Víbria del Poblenou, d’Oriol Puig amb Jofre Borràs i Vanessa Segura
  • El batec del barri, de Roc Esquius amb Mercè Aránega i Elena Tarrats
  • La resistència, de Mercè Sarrias amb Quim Àvila i Joana Vilapuig.
  • Pròximament s’inclourà el text de Joan Yago

Més informació aquí.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

El Messies de Georg Friedrich Händel és probablement l’oratori més popular que existeix. És habitual que pels volts de Nadal se’n facin representacions diverses arreu, sovint en format participatiu, fet […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!