Dia Mundial del Teatre 2017: Guia pràctica

Redacció

El 27 de març es el Dia Mundial del Teatre i Barcelona se sumarà a les celebracions amb diversos actes, promocions i reivindicacions.

LA PROGRAMACIÓ: ACTIVITATS DEL 26 i 27 DE MARÇ

–Lectures dramatitzades a la No Llegiu

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitza el primer dels actes del Dia Mundial del teatre diumenge 26. A partir de les 11h i fins les 14h diversos actors i actrius llegiran textos de dramaturgs catalans a la llibreria NoLlegiu del Poblenou (Carrer Pons i Subirà, 3) en un acte coordinat per Estel Solé i Oriol Guinart. Entre els actors que s’hi podran veure hi ha Fina Rius, Martina Tressera, Enric Cambray, Guillem Motos o Muguet Franc, que llegiran textos de Cristina Clemente, Marta Buchaca, Joan Yago, Guillem Clua, Mercè Sàrrias, Iván Morales i Marc Artigau, entre altres.

A les 12:30h, a més, han organitzat la taula oberta Més enllà de l’escenari: el teatre com a lectura.

–Ruta teatral en Bus Turístic

L’AADPC organitza unes rutes amb Bus Turístic en les quals s’explicarà la història dels principals teatres de la ciutat. A partir de les 12 del matí del dilluns 27 de març, un bus turístic farà 5 viatges en diferents horaris que tindran com a punt de sortida i d’arribada la parada de davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya. Aquesta activitat està oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer la història teatral de Barcelona.

FORMULARIS DE RESERVA DE PLAÇA:

Bus Turístic de les 12:00 h – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 13:00 h – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 16:00 h – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 17:00 h – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 18:00 h – Formulari de reserva de plaça

–Xerrada Teatre i Política al Teatre Romea

Sovint oblidem que el veritable sentit dels textos clàssics està en el context que els va produir i no pas en els missatges suposadament universals que prediquen. El teatre és una lectura de la realitat, un gran laboratori del món, i interpretant el món és evident que sempre oferim una mena de resposta o altra. En aquest sentit, doncs, teatre i política van forçosament agafats de la mà. Jordi Coca, dramaturg i doctor en Arts Escèniques en parlarà al Teatre Romea a les vuit del vespre.

–XVIII Premis de la Crítica

TEATRE_BARCELONA-premis_critica_XVII_2014-REVISTA

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques seran enguany el colofó dels actes del Dia Mundial del Teatre. La gala tindrà lloc el 27 de març a partir de les 19.30 h a l’Antiga Fàbrica Damm i comptarà amb dos presentadors de luxe: els periodistes culturals Toni Puntí i Anna Pérez Pagés, que vindran precedits per l’actuació de Teatre Tot Terreny. Recomana, la plataforma de crítics d’arts escèniques, organitza per tercer any els premis on quatre jurats especialitzats destaquen les creacions de teatre, dansa, teatre familiar i arts del carrer.

Al voltant dels actes del Dia Mundial del Teatre, Recomana també munta dos debats crítics perquè siguin els creadors qui puguin explicar el seu procés artístic al públic assistent, moderats per un crític especialitzat. El 20 de març es dóna la veu als autors finalistes (Pere Riera i Jan Vilanova) en una xerrada organitzada amb la Fundació Romea al Teatre Romea (20 h). El 24 de març serà el torn de diversos nominats a les categories d’escenografia i il·luminació. La xerrada serà a la sala Scanner de l’Institut del Teatre (19.30 h).

Podeu veure tots els nominats aquí.

CAP BUTACA BUIDA: LES PROMOCIONS

Teatre Barcelona vol celebrar el Dia Mundial del Teatre tot oferint promocions exclusives per a veure els millors espectacles en cartellera al millor preu. Trobareu més de 30 ofertes per gaudir del teatre en AQUEST APARTAT ESPECIAL.

EL MANIFEST

L’actriu Isabel Huppert ha estat l’encarregada d’escriure el missatge internacional del Dia Mundial del Teatre. A casa nostra, ha estat l’actriu Pepa López.

Alguna cosa no funciona quan la nostra feina al teatre que consisteix precisament en comunicar, enviar missatges, moure l’esperit, commoure’l… no arriba a les oïdes de qui ha de arribar, al contrari, cada vegada sembla que és més difícil, que hi ha més dificultats (especialment econòmiques). Cada vegada més sembla que la cultura no interessa, no és necessària, no quadra amb els nostres temps! Cada vegada més el poder polític i econòmic pretén que els ciutadans siguem un ramat sense pensament ni sensibilitat pròpies! Però sí, hi hauria d’haver un CAP de Cultura (Centre d’Atenció Primària) a cada poble, a cada barri perquè la cultura és el pa i la sal, la medicina i l’aliment de l’ànima!

Podeu llegir-lo sencer al web de l’AADPC.

 

Fotografia bus: Arxiu AADPC – Glòria Solsona

Escrit per
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!